20120721

++ RAMADHAN AL-MUBARAK ++

SELAMAT MENUNAIKAN IBADAH PUASA.


SEMOGA SEGALA IBADAH YANG AKAN KITA LAKUKAN MENDAPAT KEBERKATAN DARI-NYA.


MAAF ZAHIR DAN BATIN.


SEMOGA RAMADHAN INI BUKAN YANG TERAKHIR UNTUK KITA.....





20120702

++ Sekian Lama Tak Aktif ++

Rasanya dah lama tak aktif berblog.


Walaupun sblm tu pun bukannya aktif sgt, tp rajin ler jugak buat entri almost setiap hari.


Skrg ni dah pindah kat tempat keja baru, cam ada kelapangan sket plak rasanya.


Slps melahirkan Nurin Wafa, akk rasa mcm bersemangat pulak nak buat itu dan ini.


So, skrg ni tengah bizi menyiapkan tempahan baju-baju raya kengkawan akk.  Mekasih utk mrk yg beri kepercayaan pd akk utk menyiapkan baju raya mrk.


Tapi, sad to say yg akk dah terlewat seminggu dr tarikh sebenar tempahan siap.  Al-maklumlah, ada pkr2 yg tak disangka terjadi...


Jadi, cuba utk menyiapkan secepat mungkin.  Tu pasal last weekend akk bersengkang mata hingga ke pagi menyiapkan tempahan.  


Lagi sekali di duga sbb Nurin Wafa tak sihat.  Demam.... risau lah kalau baby demam.  Sambil berjaga menjahit sambil tu juga menjaga Nurin Wafa.


Dugaan ALLAH nak bagi, kita harus terima dgn redha.  Kita hamba yg terpilih utk diberi hikmah dan hidayah (ayat yg selalu akk ingati utk memujuk hati ini.....)


Selalu akk ingatkan diri ini, tanpa izin ALLAH, tanpa restu suami, tanpa doa ibubapa, tanpa pengertian anak2, akk tak akan dpt buat apa yg akk lakukan pd hari ini.  SYUKRAN pd ALLAH krn memberi akk kekuatan menghadapi segala dugaan dan ujian hidup ini.  Semoga akk tabah hingga ke penghujungnya.....  Aminnn.....