20101130

++ Anda Mampu Memilikinya ++

Yuuhuuu......

Asyikkklah menulis tentang kebaikan Premium Beautiful sebelum2 nih, kannnnn....

Sumer pun dok tanya pricenya, reganya berapa?

Yessszaaaa..... klau akk ckp, sumer pun mesti cam tegezut gitu....

Ttp amatlah berbaloi-baloi dgn pelaburan anda sumer tu. Sebabnya:-

> Premium Beautiful memfokuskan 70% utk kesihatan & 30% utk kecantikan / pembentukan kontur badan.

> Lifetime warranty

> Service percuma seumur hidup.

Ok? And the price is.....

Rm2400 ~ Rm2600

Pembayaran adalah:-

> secara cash lumpsum

> gunakan credit card

> tiada kedua2 diatas? haaaa.... kita ada rhb easy installment plan.

Walla wey..... awat mahai bebenor?

Cuba renungkan...... Beli sekali dgn harga Rm2600, dijamin seumur hidup. Kot korang cam ganas2 sket, ada yg terkoyak, sila hantar utk diservis secara percuma.... provided label PB ada lagi yea....

Nak tanya... klau korang beli korset brand lain, ada jaminan camtu tak? Try test tengok pi tanya....

Meh ler pakat ramai2 guna Premium Beautiful nih.... Dpt bodi cantekkkk, pastuh sihat lagik...

Email anuar_salmiah@yahoo.com atau sms di 012-3045395 dan anda akan dihubungi semula secepat mungkin....





20101129

++ Majlis Kesyukuran ++

I name it as 'majlis' coz akk hanya menjemput adik badik jer dtg makan.

Bukannya kenduri, yea..... Kenduri tu dah kena pasang khemah panggil org satu kampung sudah....

Kenapa buat majlis?

1) untuk kakak - walaupun tak flying kaler cam anak2 org lain. as what i said, as a mother i know her capability dan akk berbangga serta bersyukur..... tambahan pulak dia dpt sekolah menengah yg diidamkannya and for me too.....

2) untuk sya - walaupun tahun ni dia takde rezeki utk ke majlis penyampaian hadiah tapi akk bersyukur sbb dia masih maintain the same class utk next year....

3) untuk abang - sudah terang lagi bersuluh dia dpt no.1 dlm kelas dan naik kelas pertama next year. Bersyukur krn dia adalah ketua kelas this year dan dia dpt melaksanakan tugasan dgn baik as what his teacher said....

4) untuk ammar - next year dia akan ke sekolah tadika. during this school holiday, kakak kena buat assignment jadi cikgu ammar.... dan dia juga dah pandai baca doa makan. skang nih klau time makan dah tak leh org lain baca doa, mesti dia. klau tidak, dia nangis.... huhuhu.....

5) last but not least - for both me and hubby. it was our 13th anniversary on 28 Nov. ALHAMDULILLAH.... kami dah merangkak, berjalan, berlari, bersedih, bergembira, menangis, ketawa, susah payah bersama selama ini.... InsyaALLAH, doakanlah kami utk bersama selamanya sehingga ke hari akhirat kelak.... Saya masih mahu bersamanya walaupun di hari perhitungan..... Segala asam garam pahit manis berumahtangga tu pasti pernah dan akan kami alami. Tapi, dgn iman dan takwa serta kekuatan fizikal dan mental yg diberikan oleh ALLAH, kami pasti akan mengharunginya bersama..... AMINNNNNNN.....

So, anda ada cadangan utk buat apa2 majlis di cuti sekolah ini?

Majlis or kenduri khatan, perkahwinan, pertunangan, tahlil.....

Yg penting, jaga pemakanan anda. Berpada2 yea....

Pakailah Premium Beautiful supaya anda tidak terleka dlm menjamu makanan yg sedap2 belaka pastinya..... sempat lagik tuh..... hahaha.....

Jgn lupa email ni - anuar_salmiah@yahoo.com ataupun sms 012-3045395 dan anda akan dihubungi semula.....







20101128

++ Nak Mengomel ++

Akk semenjak dr mula kawan sampailah dah kawin ni, kami adalah tersangat simple nyer....

Pertemuan di tempat kerja membibitkan detik persahabatan. Tapi pastuh setahun kami takde nengok muka memasing punnnn.... dah lupa dah akk ada berkawan dgn dia....

Ttp tetiba terrrrrjumpa kat kedai macha nak gi makan lah plak..... Huuiiii... hensem lah plak mamat ni skang.... (hati dia berkata apa takde lah plak akk interview...)

Pastuh kami tetiba jer jadik rapat.... cehhh.... jawapan skema....

Bila mak pak dah tau, he himself dtg kat umah sengsorang, introduce himself to my parents. Time tu, dia adalah mat rock yg rambut paras2 bahu, gitu..... Tapi pasal nak jumpa bakal pak ngan mak mentua, habis cantas... zasss...... terus 1/2 inci jer tinggal....

Dont ask me when im engange.... Ive got memory lost sket.... Its not like org lain nyer pertunangan yg jemput org segala bagai, kengkawan dtg meraikan.... Ada khemah, kenduri kendara, pelamin gitu gini....

Its a very... tambah lagik... very very simple nyer majlis. Idak ler akk dok dlm bilik nunggu mak mentua dtg bagik salam pastuh sarung cincin.... When the time depa nak sarung cincin, i was in the kitchen ngah melantak.... uiiihhh.... buruk perangai.... sib baik dah pakai baju lawa2.... It was his eldest sister yg sarungkan cincin....

No hantaran segala bagai like others.... Akk cuma terima sepasang kain yg to the end akk buat jubah masa kawin yg dipakai time khatam quran.... Frankly speaking, i dont like the colour.... Tapi nak buat camana, actually his mother yg pilih kaler tu.... terima jer lah.....

Tunang gedebak gedebuk setahun ngam..... During the period, kami berdua gigih kumpul duit belanja dan duit hantaran sumer....

Never cross into our mind nak buat kenduri besar2 segala bagai.... But u all taulah org tua, kannn... Tambahan pulak akk nyer sedara mara adalah tersaaaaangat ramainya....

Dont even think nak naik pelamin ke hapa... Apa yg kami tau, kami dah amik gambar kat studio, thats it.... But to the end, siannnn kat my mother, maka last minute gi carik mak andam. Itupun carik kawan jer.... Kaler baju pun warna hijau main belasah jer.... Takde lah cam bebudak skang ni sumer pun ikut sama kaler dr baju pengantin, pelamin, bunga telur, mak pak pengantin, adik badik, huiiihhh... sumer lah sama kaler....

Hantaran? Huuiiihhh.... simple gak. Pengantin pompuan sumer dpt set mekap, akk takdak.... To us, bagi jerlah apa yg digunakan, klau tak guna bakper nak di beri.... Akk pun bukan mekap sgt... Buah-buahan adalah satu dulang sbg hantaran.... yg best, siap ada durian sebijik.... haaa... korang adooo? Mungkin.... huh, memory lost lagik... akk bagik 7 dulang kot.... Dpt balik 5 dulang...

Org lain time bercinta dah planning nak berapa anak, bila nak dpt anak, nak ada rumah, nak ada keta, pendek kata serba lengkap lah baru nak kawin... Kami? Tak pernah ada dlm agenda perbincangan kami semua pkr tu... Anak? Klau Allah nak bagi, kami terima jer.... Sampai skrg ni pun dah anak 4, klau Allah nak beri lagi, kami terima jer..... Korang tak nak rezeki ker?

Rumah, tak pernah gaduh pun nak dok kat mana lepas kawin.... Tapi, kami dok ngan my parents sampai mengandungkan anak ke-3..... My hubby x pernah komplen, alhamdulillah.....

Keta, takde pun plan nak beli bila.... 1st car kami - Kancil. Itupun 2nd hand.... Dibeli semata2 krn masa mengandungkan anak pertama, time tu 7 bln, akk dpt false alarm.... Kelam kabut my hubby... Itu yg terpaksa beli keta tuh....

But, alhamdulillah..... everything goes well eventhough its not been planned earlier....

Hidup ini klau terlalu di atur dan kita terlalu follow in order, maka kelak kita akan kepenatan.... Let it flow as per normal.... Jgn terlalu di schedule, kan..... Mmg... hidup perlu ada matlamat, tapi klau kita terlalu obses, maka buruk padahnya....

Anw, its up to individu lah kannnn.... To both of us, we live in a simple way.... Takde ku kisah pun klau org sebelah kiri ke kanan ke depan ke belakang ke, menambah koleksi barangan umah mika... beli keta besor 3-4 bijik.... umah 2-3-4 tingkat... Yg penting kami sekeluarga happy dan cukup makan, pakai.... Allah menyayangi kami dan kami sayang Allah.... thats it... its enough, more than enough... Jgn ada manusia lain yg berdengki dgn kami plak....

Actually just to inform all of u, today is our wedding ANNIVERSARY. Yg ke-13!!!!! ALHAMDULILLAH, syukrannnn.....



20101126

++ Revolusi Dalam Pembentukan Kontur Badan Wanita ++

Pakaian dalam pembentukan kontur badan ber-FIR, Premium Beautiful, telah memberikan kesan besar terhadap kemunculan beberapa jenama pakaian dalam di pasaran.

Ini menunjukkan bahawa sedang berlakunya revolusi pakaian dalam pembentukan kontur badan di negara ini. Begitu juga dgn tahap kesedaran wanita mengenai kepentingan membentuk tubuh badan sbg satu gaya hidup moden.

Premium Beautiful direkacipta hasil gabungan kepakaran teknologi Jerman dan Jepun. Diperbuat drp fabrik Akwatek dan Akwadyne yg sebati dgn air.

Juga merupakan pakaian dalam berteknologi tinggi yg ditenun dgn fiber Cahaya Infra Merak Jarak Jauh (Far Infrared Ray - FIR). Terbukti memberi nafas baru dlm keanggunan, kesihatan dan keyakinan seseorang wanita masa kini.



Secara umumnya, Premium Beautiful membantu membentuk, memulih dan mengemas bentuk badan tanpa pengambilan pil, diet atau bersenam.

Premium Beautiful direkacipta drp 32 lapisan fabrik yg ditenun dgn FIR yg mempunyai gelombang 4-16U. Menurut kajian sains, molekul air dlm sel pd organ dan tubuh badan manusia bergetar dlm lingkungan frekuensi yg sama. Dgn pemakaian produk ini tindakbalas 'resonans' akan berlaku dan secara automatik molekul dlm badan akan bergetar dgn lebih aktif dan kuat. Tindakbalas ini menghasilkan lebih byk haba yg menyebabkan saluran darah mengembang, perjalanan darah lebih lancar, penghantaran nutrien ke seluruh badan menjadi lebih sempurna dan pengeluaran bahan buangan dr sel-sel badan. Tubuh badan akan menjadi lebih bertenaga, cergas, sihat dan ceria.


Sila email ke anuar_salmiah@yahoo.com atau sms di 012-3045395 dan saya akan return call.





20101125

++ Minum Air Sebelum Makan ++

Ini adalah artikel yg akk dpt dr yahoo.




Dieters have been encouraged to employ this trick for ages, with the reasoning quite simple: the water fills the stomach, thus reducing hunger. But only in recent years have studies borne this out.

In the most recent, a randomized trial published in the journal
Obesity in February, scientists at Virginia Tech followed a group of overweight subjects age 55 and up on low-calorie diets for about three months. Half the people were told to drink two cups of water before every meal. At the end of the study, the water group had lost an average of 15.5 pounds, compared with 11 pounds in the other group.

A 2008 study
showed a similar effect, finding a 13 percent reduction in calorie intake in overweight subjects who consumed water before breakfast. But a third study, this one in 2007, had a peculiar finding: drinking water 30 minutes before a meal reduced calorie intake and feelings of hunger in older adults, but had little effect on subjects under 35. It’s not clear why, but the researchers pointed out that because older adults are at increased risk of being overweight and obese, further studies should determine whether this is effective for the aging population.

Studies show
the average person gains about a pound between Thanksgiving and January. Most adults gain one to two pounds a year over a lifetime, so staving off the holiday pound can go a long way.

THE BOTTOM LINE Drinking water before a meal can reduce calorie intake, though the effect seems most prominent in older people. ANAHAD O’CONNOR
scitimes@nytimes.com



Salah satu cara utk kuruskan badan. Dgn mudah dan senang. Utk lebih efektif, gunalah Premium Beautiful.....

Kontek akk di anuar_salmiah@yahoo.com atau sms di 012-3045395 dan akk akan tipon balik...









20101123

++ 3 Bahagian, 3 Fungsi ++

Direkacipta utk memenuhi kepuasan dan keperluan wanita masa kini. Premium Beautiful telah direka khas dgn bergaya, teliti dan licin. Anda boleh memakainya mengikut kehendak anda samada dlm suasana kerja, bersukan, beristirehat, menghadiri jamuan, majlis perkahwinan ataupun majlis makan malam. Ia dpt menonjolkan bentuk badan anda yg menarik dan kecergasan anda.


Premium Beautiful terbahagi kepada 3 produk penting:


1) Long Brassiere



> Cawan coli dgn 3 keping jahitan stereoskopik dpt menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan payudara.

> Rawan keluli memori berfungsi utk menetap dan menyokong payudara.

> Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pd bahagian depan coli dpt menyelaras perut yg buncit lalu meninggikan kedudukan kontur payudara.

> 2 batang keluli berupaya utk menyelaras dan membentuk kontur badan.

> Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pd bahagian belakang coli dpt menutupi bahagian belakang badan. Dpt menyelaraskan lebihan lemak pg bahagian belakang.

> Rekaan bentuk 'U' pd bahagian belakang coli bukan shj dpt menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.

> Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

> Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat pelarasan yg sesuai.




2) Long Girdle


> 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yg bersesuaian.

> Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dpt membetulkan pinggul yg lentur, membentuk kontur pinggul yg mempersona dan meninggikan pinggul.

> mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pd peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yg sempurna.

> Dilengkapi dgn kain jenis kapas yg selesa pd bahagian dlm pinggang seluar, dpt memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yg mempersona.

> Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

> Mampatan yg tetap ke atas abdomen dpt mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yg buncit.

> Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pd sekitar peha, membentuk kontur peha yg menarik.

> penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfunsgi utk memberi keselesaan.

> Penggunaan renda yg fleksibel, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dgn benang seluar.


3) Waist Nipper


> Tujuh batang keluli memori dpt menyokong pinggan dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.

> Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pd bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yg seimbang.

> Tali kenyal yg diimpot dari Jepun membantu menyelaraskan kontur pinggang.

> Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.

> Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yg sesuai.

> Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

Jadi, apa tunggu lagi? Sebarang pertanyaan, sila email ke anuar_salmiah@yahoo.com




20101122

++ Sudah 18 Tahun!!! ++

Hai-O Marketing Sdn Bhd akan meraikan ulangtahun ke-18!


Akan diadakan di Stadium Malawati, Shah Alam pd 4 Dec 2010 (Sabtu).

Huhuhu.... akk adalah berada di luar daerah pd hari tersebut.... to be exact, kat Perak. Kazen ku kawin daaaa.....

Artis yg akan menghiburkan para hadirin adalah Faizal Tahir dan Adibah Noor.


Pd anda yg nak merasai kemeriahan dan kejayaan usahawan Hai-O, marilah sama-sama ke sana....

CDM Hanis juga akan naik ke pentas pd hari tersebut.....






20101120

++ Langsing dan Cantik ++

Eh, tak sama ke?

Ada orang langsing tapi kureng cantik.

Ada orang cantik tapi tak langsing.

Jadik, bagaimana nak dapat kedua2 nya?

Ada macam bunyik2 tamak ke? Isshhh... idak ler... InsyaALLAH klau Dia mengizinkan dan kita berusaha pasti kita akan mendapatnya... walla...canggih sungguh bicara ku... huahuahua

Korang klau pakai Premium Beautiful tuh, akan dapat keputusan yg on-the-spot tau!!!! Laaa.... tak caya? Percayalahhhhhh.....



Akk nyer jeans kan, size 32. Ari tu masa rewang kenduri kawin kazen, pakai pb pastuh pakai jeans tuh. Huh, tegezut beruk akk.... Seluar terlondeh ko.... Kena carik talipinggang!!!! Talipinggang plak dah berkurun tak guna, sampai dah naik berkarat nak putus pun guna gak.... Aterrr... nnt kang tak jadik buat keroje asyik dok membetulkan suar yg nak terlondeh plak... Tapi, nampak buruk korang tau tak. Dah mcm suar pinjam pulak dah.... Wink... wink... nak kena carik baru ler nih, kannn.... hiksss...

Eh, korang jgn tanya gambar before and after dr akk, kay.... Sobab eiiii... akk mmg tak suka amik gambar especially gambor berdiri. Klau gambor duduk pung, sebelah atas jer. Takde kasi nampak tang2 perut tuh....

Tapi kannnn... arituh, hubby tegur akk. Katanya pipi dah tak kembung lagik.... huhuhu... sadis dengor perkataan kembung tuh.... Tapi akk take it as a compliment. At least dia dah nampak sket keberkesanannya...

Untuk keterangan lebih lanjut, hubungi akk di

anuar_salmiah@yahoo.com

ATAU

kontek jer terus CDM (upline) akk

Hanis @ 0126443185

Korang pun boleh jenguk kat sini




20101118

++ Hari Kecemerlangan SKTG 2010 ++


Susah benor nak sebut kecemerlangan tu, mengeja pun susah....

Kot dulu time ibunya, sebut jer hari penyampaian hadiah, habih citer. hehehe....

Abg dgn bersungguhnya tak lena tido kot mlm tu.... Maunya idak, ibu tak kejut bangun pagi tetiba dah terpacak kat bakang ibu....

Pastuh ibu ngah sibuk nak mandi, tanya bila nak gi... Tengah pakai baju, ketuk bilik ibu... Naik hangin sekejapan ibu....

Sampai2 jer, parking pun dah full. Kenalah parking tepi jalan jer....

Abg telah disuruh oleh cikgu pegi ke tempat berhimpun. Ibu pegilah ke dewan, menunggu upacara bermula....

Mak bapak yg hadir hari tu, sumer nya dgn penuh rasa bangga anak2 telah berjaya. Walaupun baru djh 1, baru pra-sekolah.... SKTG adalah merangkumi pra sekolah dan juga sekolah utk pendidikan khas. Pendidikan khas juga adalah dari pra sekolah hinggalah ke peringkat elit. Seronok tengok budak2 pendidikan khas tuh.... Ada yg hiper aktif. Pas amik hadiah jer terus melompat turun dr pentas sbb nampak makpak kat bawah.

Sesi pertama adalah utk pra sekolah, pendidikan khas pra sekolah, pendidikan khas peringkat asas 1, asas 2, asas 2, intermediate, elit, djh 1, djh 2 dan djh 3. Pastuh kita rehatttt.....







Time rehat, ibu pegi pejabat sbb nak bayar yuran kelas tambahan time cuti sekolah utk Sya. And then kebetulan ternampak cikgu kelas kakak. Tanya pasal secondary school kakak. Haaaa... dah ada keputusan. Mari ibu amik kan...

Dan kakak adalah mendapat secondary school lama ibuuuu........ Sukanya.....!!!! But still at the same time tunggu jugak sma nyer keputusan....

Dah selesai urusan, marilah kita pulangggggg......

Abg tanya, dah boleh balik ke bu?

Boleh lah..... ibu keja lah....

Larikkkkk.....






20101117

++ Korset ++

Korset ataupun org kita cakap - bengkung.

Tapi, kita klau berbicara pasal bengkung mesti imagine pasal org bersalin, kan?

Ah-ha.... sekarang tidak lagi....

Dengan kemajuan teknologi masakini, bengkung ataupun korset telah di permodenkan.

Kita dah boleh pakai daily dahhhh.... Takyah tunggu bersalin. Aterrr... bersalin pun 5-6 tahun sekali, habih tu camner?

Walaupun ada mak2 atau nenek2 kita yg mengetahui ttg kebaikan korset nih, tp x ramai yg mempraktikkannya. Kecuali zaman2 60-an dulu, kan.... Cuba tengok pinggang Saloma ngan Sarimah tu, huuiihhh... kecik macam kerengge....

Jadi, skrg ini di zaman revolusi teknologi nan canggih, terciptalah satu korset yg amatlah berkesan.
:
:
:
:
:
:
:
:

PREMIUM BEAUTIFUL





Satu revolusi yg dicipta dan diedarkan oleh Hai-O Marketing (M) Sdn Bhd.


Premium Beautiful adalah pakaian dalam pembentukan badan.

Membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang.

Juga disulami dgn cahaya infra merah jarak jauh (Far Infrared Ray - FIR) yg terbukti memberi nafas baru dalam kesihatan, kecantikan dan keanggunan.



Premium Beautiful juga:

- melangsingkan badan dan membentuk payudara yang mempesona.

- melangsing dan membentuk kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping.

- mengempiskan perut yang buncit dan membentuk kontur pinggul agar lebih menarik dan montok.

Nak tahu lebih lanjut?


Atau

Hubungi CDM (upline) akk - Hanis @ 012-6443185

Korang nak prove yg lebih banyak, meh klik kat sini






20101116

++ Hari Raya Korban ++

Atau lebih dikenali ngan nama Hari Raya Haji.

My parents, pak aji ngan mak ajah, akan setiap tahun bercerita ttg pengamalan mrk menunaikan haji tanpa rasa jemu. Kenangan lama mengimbau kembali. Apatah lagi mrk diberi keizinan fizikal dan kewangan utk pergi sekali lagi ke sana utk menunaikan umrah pada tahun ini. Betapa gembira nya mrk tak dpt digambarkan.....

Utk para jemaah yg sedang menunaikan ibadah haji di Mekah pd ketika dan saat ini, semoga selamat dan diberi kekuatan fizikal dan mental dlm menyelesaikannya....

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA


Semoga mendapat haji yg mabrur !!!!!




20101115

++ Something to Share ++

Amendenya tu?

Korang tau tak napa akk sibuk2 nak beli scale machine baru? Digital lagik ko.....

Haaaa.... sobab eiii.... akk dah gumuk.... Ek eleh, malu-malu plak....

Kira ok per.... Anak dah empat, still ok lah.... Drp orang lain tu, anak satu dah badan cam akk nih.... ish.. ish.. tak baik menghina orang..... ampunnnnnnnn..... larikkkkk......

Tetapi, semenjak dua menjak nih, umur dah semakin meningkat, maka rasa2nya cam tak puas ati lah plak ngan bodi nih.....

Idak ler nak dpt cam dato' siti ker,


ziana zain ker,


erra fazira ker.....


yg penting, akk puas hati.... hubby pun sedap ler mata memandang nye, kannnnnn.....

Lagipun skrg ni klau buat keja lebih sket, cepat beno mengah. Pastuh peluh, ya rabbi, siap basah lencun baju...

So, adalah terbaca dlm blog redmummy (rm) pasal satu produk nih.... haaaa... sapa2 ada terbaca pasal menatang nih? angkat tangannnnnnnn.......

Terus kontek rm nyer upline.... tp delivery sumer pun rm yg buat.....

Amende?

Haaaa....... tungguuuuuuuuuu......





20101113

++ Tak Malu Ke? ++

Nota: Ini adalah luahan hati seorang ibu / wanita yang pertama kalinya menerima keputusan peperiksaan besar utk anaknya. Jika ada yg rasa nak termuntah ker, migraine ker, sila jgn teruskan krn ini adalah personal blog yg mmg diklasifikasikan sbg diari.... terima kasih.

Akk adalah dgn bangganya meng announce di fb bhw anak dara ku mendapat 2a 2b 1c dlm upsr nya.

Pasti ada org yg berkata...

Huh... result camtu pun nak di shout dlm fb. Kot 5A ker, 4A ker.... oklah jugak...

Why should i feel shame?????

Halllooooo..... anak akk, akk tau lah dia punye capability....

Sejauh mana pencapaian dia setakat ni, sekuat mana dia berusaha.

She already push to her max level to pass the exam. Bagitau akk knp akk x patut bangga dgn dia?

Bukannya dia gagal pun.... LULUS..... Cuma banyak huruf jer (like one of my fren said....)

Compared to budak2 yg dpt 5A pun belum tentu dpt ke sekolah yg lebih baik, kan.... At the end, to the same school, at the same area tooo.....

Ada jugak yg shout dlm fb.... 'anak aku dpt xxxxx jer....'

What do you mean by 'jer' ?

Is it below your expectation?

Yeahhhh..... even though its below your expectation, please lahhhh..... do not end your word with 'jer...'

Apa perasaan anak anda bila dia membaca atau mendengarnya?

Its not to say that im proud with her result..... Tapi akk sentiasa remind diri akk utk bersyukur dgn perkataan alhamdulillah. Sungguhpun takde lah flying kaler, sesungguhnya ketahuilah bhw mmg dia telah memberikan yg terbaik above everything.....

Once again, ALHAMDULILLAH syukur pd tuhan....

Walaupun dia tak dpt ke sekolah berasrama, sekurang2 nya akk tahu dia boleh lakukan nya. She can do more. Semoga dia akan tahu ttg pencapaian dia dan akan terus berusaha di masa hadapan. Skrg result tak cantik, mana tahu in more big exam to come, dia boleh success. Isnt that more important dlm mencari pekerjaan dan ke menara gading?





20101112

++ Final Exam SKTG ++

Last Tue adalah report card day.

Takdak surat, takdak haper.... tetiba balik sek ptg isnin tuh abg bagitau suh ibu or abah dtg sekolah sok. Cikgu suh dtg amik buku katanya....

Eiiii.... kesabaran sungguh.....

Sib baik abahnya tak berapa bizi. Itupun hantar t/hari terus pi jumpa cikgu kelas memasing - Sya ngan abang.

Sudahnya kakak jadik mangsa tak ke sek agama petang coz menunggu abah gi amik report card utk dua adiknya. Dia di beri tugasan untuk mengambil buku teks utk adik2 nya sementara abah gi amik report card.

Abang telah menghilangkan satu buku teks utk djh 1, maka kenalah bayar sblm boleh dpt buku teks djh 2.... Sib baik 10 hinggit jer....

Tak sempat tunggu ibu balik umah, abah dah sms....

'Abang dpt no.1 lagi dlm kelas..... Dlm darjah dpt no.9.... Naik kelas 2 Berlian'

Kelas Berlian adalah kelas no. 1. Alhamdulillah.....

Makanya, ibu adalah dikehendaki oleh abang menghadirkan diri next Mon utk menyaksikan dia amik hadiah.... Cikgu kelas dia pun dah remind abah suh ibunya dtg. Coz masa amik report card ari tuh pun dia dah tanya mana ibu..... huhuhu....

Sya adalah mendapat no. 19 utk tahun nih.... Takde rezeki dia. Coz bebudak kelas dia tu sumer pun terer2 kot. But still dia maintain the same class utk tahun depan. 4 Firus. Firus adalah kelas no. 2.

So, thats mean kenalah meminta izin utk dtg lewat ke ofis next Mon. Simply bcoz cuti ku udah abisssss...... Klau ada cuti lagik, mmg sah2 dah apply dah semalam.....





20101111

++ Finally ++

Phewww.... the result is out TODAYYYYY!!!!!!

Already informed kakak, once you have the result please call ibu....

Need to know:-
1) The result
2) Secondary school appoint to her

Result apa?

Laaa.... kan anak dara besar ku darjah 6.... sudah semestinya lah result U.P.S.R.

Sebagai seorang ibu yg baru 1st time anaknya menghadapi peperiksaan besar begini, akk adalah amat teruja....

Tapi not hoping so much....

Just that dia lulus dah memberi kebahagiaan coz i know shes trying her very level best to her exam.....





20101110

++ My Scale Machine ++

Adakah anda mempunyai mesin penimbang berat badan di rumah?

Ada cam ghupa yg kat shopping complex tu tak? Hahahaha.....

Akk punye, ni haaaaa.....





Udah lebih setahun menghuni kat bilik tuh.

Tapi....

Akk rasa akk nyer scale tuh ada sket siow...

Memula tak perasan gak, tapi klau dah lama2 bila time timbang jer berat tak ubah2, mmg ler ada something wrong somewhere....

Ada ke patut dah mentedarah bebyk pun jarum tu masih kat angka tuuuuttttt..... ishhhh.... sensored tuh.... ahaks....

Kekadang tu ada gak rasa nak menghentak jer kat dinding.... sabor jelah....

I think its time for me to get a brand new scale machine.

Manalah nak dpt brand yg boleh dipercayai nih.... Kena gi survey nih....





20101104

++ Sibuk Ke? ++

Uiihhh.... dah seminggu tak hapdet blog.

Larik org2 yg membacanya.

Harap mahap.... kebizian menjenguk ku kembali.

Kali ni kena buat SOA cecepat sket. Kan dah nak raya?

Pd sesapa yg menyambut nya

HAPPY DEEPAVALI

Pd yg tak menyambutnya dan yg x bekerja ari Sabtu, apalagi CUTI!!!!!!!! 3 ari tu.....

Ada apa2 planning?