20130430

++ Todate Pageviews ++

Blog akk ni takdelah glamer sgt cam blog2 personal yg lain....

Walaupun dah lama, tapi visitor takdelah gempak sgt.

Pageviews yg kat blog tu akk pasang after beberapa bulan ke setahun cenggitulah.... Yg ini adalah actual pageviews... Cantik nombornya...








20130425

++ Kem Perdana 2013 ++

Baru lepas balik dari sekolah kakak.

Hantar beg nya yg besar giler tu sbb nak gi camping. 3 hari 2 malam. Dekat2 ngan Tanjung Malim nun...

Alhamdulillah.... every year since Form 1 dia x pernah ketinggalan join kem perdana sekolah. 

Ekceli this year dia kata taknak gi sbb kekononnya nak exam lah. Tp akk kata, apa masalahnya pulak.... Exam bulan Okt, campingnya awal tahun, tak ada kaitan langsung. Tak relevan! Cewahhh.....


















20130412

++ Kesetiaan ++


Kekayaan yg paling kaya ialah AKAL..
Kemiskinan yg paling besar ialah JAHIL...
keburukan yg paling hodoh ialah SESAT....

Tak perlu mencari teman secantik BALQIS,
andai diri tak sehebat SULAIMAN...
Mengapa mengharap teman setampan YUSOF,
jika kasih tak setulus ZULAIKHA...
tak perlu mencari teman seteguh IBRAHIM,
andai diri tak sekuat HAJAR....
dan mengapa didamba teman sesempurna MUHAMMAD S.A.W.,
jika ada keburukan pada dirimu........

Bimbinglah kekurangan itu sebagai keunikan...
carilah kebaikan pada dirinya....
bersyukurlah kerana dipertemukan dengan nya.....
berdoalah dia milik kita selamanya....insyaALLAH......

~  Tak guna ada MATA kalau tak dapat Melihat....
tak guna ada HATI kalau tak dapat Menilai.....  ~












20130411

++ Ibu Terlupa, Dah Lewat Dua Bulan ++

Aaaaaaa....... korang jangan nak memandai-mandai buat spekulasi yea....

Di tengah-tengah kesibukan orang berkempen sana sini, gossip mmg banyak melanda....

Huk huk huk..... tajuk adalah tidak seperti yang anda sangkakan...

Eh, bukan ibu terlupa makan pil perancang keluarga menyebabkan terlewat datang bulan. Bukannnnnnn.....

Nurin Wafa genap setahun pada 14/2/2013.  Masa tu raya cina dan akk adalah sibuk dgn perkahwinan my niece.

Dek krn akk dah tua.... uhuk... uhuk.... terrrrrr lupa lah plak anak kecik kena amik imunisasi bila umur genap setahun.

Selamba kodok jer, langsung tak terlintas di fikiran nih....

Nak tau camana akk boleh teringat? Hah, ku ternampak entri BA pasal dia cucuk Qhalif genap setahun. Time-time tu jugak ku angkat tipon, ku tipon hubby ku....

Boleh ko..... dah dua bulan takde perasaan apa-apa....

Malam tu jugak gi cucuk. Ayahnya siap balik cepat semata-mata nak bawak anak gi cucuk. Ibuuuuuuuu jugak kena sound.... huk aloh..... majuk jap....

Bulan depan kena gi cucuk lagik, untuk Chicken Pox. Tapi doc kata ini alternatif, tak nak pun takper sbb dlm gomen nyer senarai imunisasi, yg nih x wajib.

Umur setahun setengah (18 bulan) nnt pun ada cucuk lagik. Yg last..... hurrrmmmm.... dlm bulan lapan lebih kurang cenggitu.... senang citer pas raya lah....

Korang tolong ingatkan boleh tak? 










20130402

++ Berani Berniaga ++

Seminar Berani Berniaga 2013.

Anjuran Richwork (Dr.Azizan Osman) - 31 Mac 2013 di SACC Shah Alam.

Akk pegi ngan kakak akk yg tinggal sorang tu, Salwati. Lupa nak register kan adik akk sekali.... hehehe... sorry dik...

6.45 pagi udah ku kuar dari umah. Huh, giler ko.... tak pernah dibuatnya akk kuar umah seawal pagi cenggitu. Gi keja pun paling awal 7.30 pagi.

Petang Sabtu sampai umah dah ler maghrib.  Pastu, buat keja itu ini, kul 10 lebih baru tido.... Pagi ahad bangun awal... Selalu bangun Subuh boleh ler tido2 ayam sket pastu... Ni idak, terus kuar umah. 

Huh, migrain akk datang menjenguk. Tak concentrate sudahhhh.... Tapi, alhamdulillah ada sedikit ilmu yg melekat.... Semoga dapat dipraktikkan utk my biz...






20130401

++ Telah Menjadi Tunangan Orang ++

Nurul Huda dengan Wan Mohamed.

Tunangan nya berasal dari Kelantan, Tumpat kotttt..... akk lupalah.

Aterrr.... orang sibuk dok diskas kat luar, akk kat dlm bilik zzzzzzzzzzz.... tapi, tido2 ayam ler.... Penat giler ko.....

Ari Jumaat pun dah gi umah my SIL. Kul 10 mlm baru sampai umah. Terus kebabommm....

Pagi Sabtu ke sana ke mari ambil nenek2 sedara (tulah tinggal 2 orang jer.... takleh dilupakan....). Sampai pun pukul 8.45. Sib baik my SIL ada buat nasi goreng, mencekik jap pastu terus ligat memasak.....

Masak apa? Nasi tomato, ayam masak merah, acar timun, dalca daging. Idak ler akk ngambik gambarnye dik nun... kepenatan sudahhhh....


7 berbalas 5


dari pihak lelaki


dari pihak perempuan