20121228

++ Lirik Lagu Lelaki Ini ++


Nyanyian: Anuar Zain

Kasih, kenanganku
Ingatkah saat-saat dulu
Kasih, apakah dirimu
Merasakan semua itu
Ke manapun langkahku pergi
Ku masih melihat bayanganmu cintaku
Dan kemanapun arah anginku berlari
Hati ini masih kau miliki
Lelaki ini yang selalu mencintamu
Selalu, tanpa ragu
Lelaki ini yang selalu memuja hanya dirimu
Yang bertakhta dalam sanubariku..
Sanubari ku.. oohh
Ku yang mencintakan mu.. ohh
Hanya dirimu… oooh
Kerana cintaku, tak berbatas waktu
Kerana cintaku, tak mengenal jenuh hatimu
Hatimu….

Lagu ini opkos lah dari mr.hubby.... 





20121221

++ Panduan Penggunaan SF Beauty ++

* Cuci muka dengan sabun dua kali sehari

* Gunakan krim malam pada malam hari

* Gunaka krim siang pada siang hari sebagai pelindung UV

Sapuan kedua-dua krim adalah nipis sahaja. Jika kulit kering, basahkan hujung jari dengan air bagi memudahkan sapuan krim (akk guna span basah, senang sket....)

Jika pada awal penggunaan muka terasa pedih, hentikan penggunaan krim malam tetapi teruskan dengan krim siang dan sabun. Selepas 2 atau 3 hari gunakan semula krim malam (akk masa mula2 guna dulu, cenggitulah.... tapi pastu ok...)

Antara kesan awal yang biasa ialah rasa gatal di tempat yang bermasalah dan pengeluaran minyak berlebihan (biasanya kesan ini hanya sementara dan akan beransur kurang). Kadang kala bagi kulit yang kurang mendapat penjagaan sebelumnya akan berlaku sedikit pengelupasan halus di bahagian yang bermasalah.

Kulit akan mendapat kelembapan semula jadi dan terasa halus dalam tempoh 1 hingga 3 minggu. Krim malam boleh dikurangkan penggunaanya selepas hasil yang diharapkan diperolehi (seminggu 2 atau 3 kali sahaja).





20121220

++ SF Beauty ++

Korang pernah dengar tak pasal SF Beauty ni?


Akk guna trial set masa bulan posa aritu. So, masa raya tu muka akk mmg ada perubahan sket....


Akk ni ada bekas jerawat. Takdelah kasar teruk sgt, tp nampak berbekas jugaklah. So, bila pakai SF Beauty nih, hilang plak. Aritu gi amik gambar paspot pun dah tak nampak. Klau idak, dlm gambar mesti ada nampak kesan jerawat tu....

Mmg sesuai sungguh ngan akk... Akk pakai set normal - sabun warna kuning. Ada dua set, satu set lagi utk kulit sensitif - sabun warna hijau. Krim siang ngan krim malam sama jer utk dedua set.


Krim Siang


Krim Malam


Sabun utk kulit normal - kuning
Sila abaikan part sebelah kiri tuh, akk dah potong
suku. Susah nak guna klau guna bulat besar tuh.
Tapak tanganku kecil. Auwwww...


Logo SF Beauty.
Sori, blurrrrr....


Sabun Kecantikan Vitamin E (warna kuning untuk kulit normal)
Natural dan bersih dengan Vitamin E menolong meningkatkan meteabolisme kulit, merencat proses penuaan, mengurang kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit. Mengekal kelembapan semula jadi untuk rasa segar, licin dan bersih.

Sabun Kecantikan Vitamin C (warna hijau untuk kulit sensitif)
Dibuat daripada bahan semulajadi agar dapat memelihara kandungan aktif (vitamin C) daripada dioksida semasa digunakan. Membantu merangsang kolagen, mengurangkan kedutan, menganjalkan kulit secara semula jadi, mengekalkan kelembapan dan kesegaran kulit. Sesuai digunakan pada kulit yang berminyak.

Krim Malam
Bahan semula jadi yang dirumus untuk menghilangkan jeragat dan bekas jerawat di samping memutih dan membersihkan kulit. Menjadikan kulit halus dan bersih.

Krim Siang
Bahan semula jadi yang dirumus sebagai pelindung UV di samping melembap, melembut dan menyihatkan kulit.


Lepas abis trial set tu, akk berenti pakai. Ni baru order set baru ngan dealer. Kawan akk bagi no. dia, tp mmg pantas dan zasssss sungguh menghantar order akk. Thumbs up!

Korang klau nak try order ker, nak penerangan lebih ker, cer try kol dia....

Fadzilah - 013-2728140. 

Ada diskaun!!! Thanks Fadzilah.





20121218

++ Lirik Lagu Permata Untuk Isteri ++

Nyanyian: Kopratasa

Telah kusiapkan
Satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi
Sebagai isteri

Untuk kau penuhi dengan kemuliaan
Seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri...
Ku ingin kau mengerti
Bahawa hidup ini tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku

Lirik/Puisi: Abdul Aziz HM


Tengah dengar lagu ni kat radio sambil buat kerja.... teringat dulu-dulu masa baru-baru menjadi isteri... hurrrmmm.... syahdu giler..... rasa sangat2 dihargai dan diperlukan at that time.... apatah lagi sekarang ini semakin besar komitmen kami suami isteri dengan 5 amanah yang diberikan ALLAH untuk kami sempurnakan fizikal dan mental mereka dalam menghadapi dan mengharungi segala dugaan kehidupan di dunia dan di akhirat.... SYUKRAN YA ALLAH di atas segala yang engkau kurniakan kepada kami sekeluarga. Walau tidak semewah orang lain, tapi kami bahagia mengharungi bersama-sama, susah dan senang, menangis dan ketawa, suka dan duka.....




++ Ciri-ciri Sahabat Setia ++

Menurut Imam Al Ghazali.

1. Jika kau berbuat baik kepadanya, maka dia juga akan melindungimu.

2. Jika kau merapatkan ikatan persahabatan dengannya, maka dia akan membalas balik persahabatanmu itu.

3. Jika kau memerlukan pertolongannya, maka dia akan berupaya membantu sesuai dengan kemampuannya.

4. Jika kau menawarkan berbuat baik kepadanya, maka dia akan menyambut dengan baik.

5. Jika dia memperoleh suatu kebaikan atau bantuanmu, maka dia akan menghargai kebaikan itu.

6. Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik darimu, maka dia akan berupaya menutupinya.

7. Jika kau meminta sesuatu bantuan daripadanya, maka dia akan mengusahakannya dengan bersungguh-sungguh.

8. Jika kau berdiam diri (kerana malu untuk meminta), maka dia akan menanyakan kesulitan yang kamu hadapi.

9. Jika bencana datang menimpa dirimu, maka dia akan berbuat sesuatu untuk meringankan kesusahanmu.

10. Jika kau berkata benar kepadanya, nescaya dia akan membenarkanmu.

11. Jika kau merencanakan sesuatu kebaikan, maka dengan senang hati dia akan membantu rencana itu.

12. Jika kamu berdua sedang berbeza pendapat atau perselisihan faham, nescaya dia akan lebih senang mengalah demi menjaga persahabatan itu.


~ MIDI, Disember 2012