20091223

++ Mandi manda kat Ulu Kelang ++

Pas gi Zoo Negara, dah penat jalan2 my hubby ajak gi mandi manda....

Best.... best... best....

Mmg dah bwk baju mandi anak2, standby sesiap....

Actually, my hubby ada ckp kat bakang zoo ada air terjun....

Hah, ye ke? cam tak caya jer....

So, last Fri kita org berani kan lah diri terjah gi bakang zoo tuh...

Memula tuh cuak gak..... coz jalan2 jer umah banglo.... umah org kaya2...

Takpe... kita terus jalan jer....

Haaa... dah masuk jln kampung.....

Jalan lagi....

Haaa.... dah masuk dlm utan lah plak...

Jalan lagi....

Dah nampak dah jeram sket....

Nak naik atas lagi tp dah ujan lah plak.  Takut nak gi dekat ngan air terjun hujan2 cenggini....

So, nampak satu tempat nih.  Cam ok jer.... 

Kemensah Chalet Waterfall.  Alamak.... manalah name card mika ku letakkan, ek....?

Mari kita terjah....

Ok, kita ada dua jenis tempat, bang..... budak jaga tu bilang...

Kita ada chalet dan juga pondok....

Apa beza chalet ngan pondok tuh?

Pondok takde dinding, bang....  Kat chalet ada cam bilik pastuh ada katil, tilam ngan bantal....

Ohhh... gitu....

Takpe, meh kita amik chalet..... 

Sementara anak ngan bapak nya gi mandi manda, ibu baring lah jap....









4 comments:

Anonymous said...

hehe nk tumpang tny..nk g waterfall ni,ade dikenekan ape2 bayaran ke? -sabrina-

ArMie said...

ada. x ler mahal sgt... tp dah lupalah price nyer... try kol nombornye. ada kat entry satu lagi...

MamaMaryam said...

chalet ni mmg tepi sungai tu ke?

ArMie said...

mamamaryam: mmg kat tepi sg. tepi jalan jer... cuba cek kat entry lagi satu, ada no. nya...