20091214

++ Kenduri Khatan ++

Last Monday my nephew - 3rd son of my late sister - Muhammad Zulmifdzal berkhatan...

Wahh.... dah besar panjang baru sunat (darjah 6).... takpelah asalkan sudahhhh!!!!

Maka, ayahnya adalah meng-sms memberitahu ari Jum nak wat kenduri... canggih sungguh skang nih... invitation thru sms jer.... maklumlah adik badik pun bizi, tak jumpa......

Ada ke patut dia bilang kambing dah terlepas pastu kenduri ngan ikan keli jer??

Ish.. ish.. ish... abg ipar aku nih.... torak betullah....

Tapi takpe.... ikan pun ikan lah.... rezeki gak tuh.... orang nak belanja, kita bedal lah....

At first kata nak wat kat umah my parents tapi diberitahu kemudian bhw nak kenduri kat umah B.Kapar plak....

Takpelah, umah tu pun eversince my late sister takde, kureng sket meriahnya.....

Sekurang2 nya adalah gak org bertahlil, berjemaah kat situ. Meriah sesekali.... mana tau my sister dtg menjenguk, kannn... coz 'umah' dia pun x jauh dr situ.....





No comments: