20140119

++ 4 Tahun Berlalu ++

19 Januari 2010.

Al-fatihah buat arwah SALMAH BINTI BAHMAN kakak sulungku yang menemui penciptanya setelah di uji dengan kanser usus selama setahun.

Perginya pada usia 47 tahun.

Meninggalkan 3 orang anak perempuan.  Kini arwah telah mempunyai 4 orang cucu - 2 lelaki dan seorang perempuan. Seorang lagi cucu lelakinya telah menemaninya di sana.











20140102

++ Kembali Ke Sekolah ++

Tahun baru dah bermula…

Begitu juga dgn persekolahan.

Kakak, Sya, Abang, Ammar, semuanya dah sekolah.

Kakak - form 4
PMR nya tidaklah flying colours mcm anak2 org lain. Tp akk berpuas hati sbb kami x hantar pun dia tuisyen kat mana2. Belajar kat sekolah, dengar cikgu ajar pastu attend apa2 kelas tambahan yg cikgu anjurkan. Alhamdulillah, compare dgn trial dia, mmg bersyukur sgt2…. Tengah tunggu vokay…

Sya - form 1
Walaupun akk sedikit kesal sbb dia x dpt sama sekolah dgn kakak, tp Alhamdulillah dia menerimanya tanpa byk rungutan sbb kami dah cuba tukarkan sekolahnya tp x berjaya. Mungkin sbb keputusan UPSR nya hanya dpt A utk BM dan Sains (which is her favourite subject). Kami bersyukur dgn segalanya krn kami tahu keupayaan anak2 kami… Yg penting its not below our expectation…

Abang - tahun 5
Aritu katanya taknak jadi pengawas lagi dah, tp last minute dia change his mind. Takpe, ibu ngan ayahnya follow jer. Bukannya benda yg x elok pun kan….  Sbb aritu masa ckp ngan cikgunya dia x nak jadi pengawas, cikgu ada gak sound yg sumer tu di ambil kira klau nak ke sekolah asrama nnt…. Semoga dia terus aktif dlm ko-ku dan berjaya dlm pelajaran.

Ammar - tahun 2
Alhamdulillah, ammar dpt naik kelas. Walaupun ada komplen dr cikgu kelas nya, tp dia berjaya juga especially subjek peberet dia – matematik. Boleh percaya tak, dia adalah lambat dlm mengeja tp part2 kira mengira ni mmg dia terer. Same as kakak yg minat maths.


Buku, peralatan, persalinan, yuran sekolah utk empat orang anak – 2 menengah, 2 rendah (kebangsaan + agama). Boleh korang imagine RM yg diperlukan? Alhamdulillah….. rezeki dari Allah utk kita menjaga amanahNya tak perlu di pertikaikan dan di ragui… Pasti akan ada… Yg penting berusaha tanpa putus asa… Amiinnnn....













20140101

++ Teaser: BIG Re-Union of MGS Klang ++



ATTENTION GIRLS Ladies .......

1924 - 2014 : 90 tahun yang penuh gemilang.

YOUR TIME IS NEEDED AROUND APRIL or MAY will announce once confirm.

Masanya sudah tiba untuk kita berkumpul beramai-ramai. We name it as GALA NITE.

Jumpa anda semua di sana!!!!!!