20091220

++ Nasib Baik !!!! ++

It happen last week. Ari apa x ingat lah plak....

On d way back home.

Atas jambatan kat T.Kem.

Ikut lane kanan, depan ada keta 2-3 bijik. Lane kiri ada kontena.

Tengah syok2 driving, lajulah jugak....

Tetiba keta depan brek.... ingatkan brek sket pastuh slow lah.... laaa... ghupa2nya terus berenti.

Tapi kat depan nun nengok kosong jer takde pape pun....

Org kat lane kiri pun selamba kodok jer jalan cam biasa, no problem...

Apahal lak nih?

Keta depan bagi signal gi kiri lak. Ikutlah....

Tau tak napa kena berenti?

Ada serpihan tayar kontena kat tengah jalan tuh.... Kot sket takpe, ini haaa.... punyalah besar, almost sebiji nyer tayar bergelimpangan kat tengah jalan tuh....

Imagine tayar kontena punye lah besor giler....

Tapi, takkan lah keta depan tuh x nampak tayar yg besor giler tuh dr jauh? Dah dekat baru break emergency. Eh, akk sket lagilah nak langgar keta depan tuh.... Habis pijak break tuh....

Rasanya lah, kannn... mesti kontena yg sama2 lalu tadi yg punye hal....

Yelah, klau dah ada kat situ mesti keta sumer nampak dr jauh. Ini dak, tetiba jer break....

Gitu le klau memandu bersama2 ngan kontena kat sebelah. Kekadang tuh, klau kat selekoh pun rasa cuak jer kat sebelah.... Imagine klau.... ish.... selisih.....



No comments: