20101113

++ Tak Malu Ke? ++

Nota: Ini adalah luahan hati seorang ibu / wanita yang pertama kalinya menerima keputusan peperiksaan besar utk anaknya. Jika ada yg rasa nak termuntah ker, migraine ker, sila jgn teruskan krn ini adalah personal blog yg mmg diklasifikasikan sbg diari.... terima kasih.

Akk adalah dgn bangganya meng announce di fb bhw anak dara ku mendapat 2a 2b 1c dlm upsr nya.

Pasti ada org yg berkata...

Huh... result camtu pun nak di shout dlm fb. Kot 5A ker, 4A ker.... oklah jugak...

Why should i feel shame?????

Halllooooo..... anak akk, akk tau lah dia punye capability....

Sejauh mana pencapaian dia setakat ni, sekuat mana dia berusaha.

She already push to her max level to pass the exam. Bagitau akk knp akk x patut bangga dgn dia?

Bukannya dia gagal pun.... LULUS..... Cuma banyak huruf jer (like one of my fren said....)

Compared to budak2 yg dpt 5A pun belum tentu dpt ke sekolah yg lebih baik, kan.... At the end, to the same school, at the same area tooo.....

Ada jugak yg shout dlm fb.... 'anak aku dpt xxxxx jer....'

What do you mean by 'jer' ?

Is it below your expectation?

Yeahhhh..... even though its below your expectation, please lahhhh..... do not end your word with 'jer...'

Apa perasaan anak anda bila dia membaca atau mendengarnya?

Its not to say that im proud with her result..... Tapi akk sentiasa remind diri akk utk bersyukur dgn perkataan alhamdulillah. Sungguhpun takde lah flying kaler, sesungguhnya ketahuilah bhw mmg dia telah memberikan yg terbaik above everything.....

Once again, ALHAMDULILLAH syukur pd tuhan....

Walaupun dia tak dpt ke sekolah berasrama, sekurang2 nya akk tahu dia boleh lakukan nya. She can do more. Semoga dia akan tahu ttg pencapaian dia dan akan terus berusaha di masa hadapan. Skrg result tak cantik, mana tahu in more big exam to come, dia boleh success. Isnt that more important dlm mencari pekerjaan dan ke menara gading?





No comments: