20111027

++ BP Tinggi, Darah Kurang ++

Itulah yg terjadi pd MIL akk.

Siann dia....

Dia gi klinik kesihatan sbb katanya dah few days kakinya bengkak tak surut2.  Pastu rupa2 nya disuruh ke GH.  Klau dah ke GH tu, pelagi.... kena tahan ler jawapnya....

Ari isnin malam tu my hubby sms katanya my MIL admit kat GH.

Bila ditanya apa doktor cakap.... katanya kurang air, kurang darah, tekanan darah tinggi.... nearly effect kat buah pinggang.... huiihhhh.... teruk jugak nih....

Ptg selasa tu mintak balik awal nak gi jenguk MIL.  Naik motor jer sbb abg ngan ammar tido, pastu masa melawat pun dah nak abis...

Mmg muka MIL bengkak lah....  Kaki dia dah kurang sket bengkak katanya....

Ari selasa tu dah masuk 1 botol air dgn 1 peket darah (ntah brp pain tak tau lah pulak....)

Ari rabu tu bwk anak2 sbb memasing sibuk nak gi tengok mak wan nya.....  Masuk lagi 1 botol air ngan 1 peket darah....  Still tak boleh balik walaupun bengkak kat mukanya dah kurang sket...

Org kalau bp tinggi nih, tak boleh fikir banyak2 kan?  Hurrrmmm.... ntah apa lah yg my MIL fikirkan tu kan?  Tapi lagipun dia dah lama makan ubat kencing manis, darah tinggi tu, for sure tak banyak sikit mesti ada effect kat dalaman kita, kan?

Hopefully, dia dah boleh keluar dalam 2-3 hari ni....  Anak2 pun risau gak....







No comments: