20120125

++ Abang... Yang Dibanggakan ++

Alhamdulillah.... abang adalah darjah 3 tahun ni....

Baru minggu lepas khatam muqaddam, dah masuk al-quran.....  Belum habis pun dah tak sabar2 suh abahnya belikan al-quran....

Senang hati ibu dgn abah....

Since last year dia dah confirm dapat jadi pengawas tahun ni, maka segala baju dan kasut dia pun nak kena beli baru jugak.....  Baju kemeja putih lengan panjang, kasut hitam.  Suka dia dapat pakai kasut hitam.  Maklumlah, tak yah nak menyental kuat2 bila cuci kasut.....

SRA plak, dia dapat jadi ketua kelas.  Kelas 1st plak tuh..... Saidina Abu Bakar.....  1st time SRA dia dapat jadi ketua kelas.  SRK masa darjah satu dia dah pernah jadi ketua kelas....

Darjah tiga ni dah start Koko.  Every Thursday.....  Maklumlah, sekolah rendah kan..... sumer pun cikgu yg decide.  So, abang dapat masuk pasukan beruniform - pengakap.  Seronok dia bila ibu cakap mungkin dapat pergi camping....  Permainan sukan plak dia dapat masuk sepak takraw....

Sepak takraw?  Reti ke abang main?  Abang kan suka bola sepak....

Ntah..... cikgu dah pilih, cubalah.....

Gooddddd......

Last week, dia bagitau dia dipilih jadi ketua pengakap utk sesi petang..... Walla.... tegezut ibu....  Pelagi, terus mintak uniform.....

Pastuh, utk sepak takraw pulak, dia terpilih jadi AJK.....  Toing.... toing.... ibu finin.....

Sumer pun abang ada jawatan, camana ni?

Camana apa bu?

Yelah, abang larat ke?  Tak penat ke nanti?

Penat ke bu?  Entah, kawan2 dah undi abang, bolehlah.....

Anak bujang sorang tu tetiba jer jadik glamer kat sekolah dia..... ibu pun heran.  Padahal pendiam jer.....  Cam ibu.... erkkkkk..... ye ke? kuang... kuang... kuang....






No comments: