20120208

++ Rest On Bed ++

Isnin dan Selasa adalah cuti utk Maulidur Rasul dan Thaipusam.

Ask hubby amik cuti last Sat sbb nak bwk anak2 gi jalan2 b4 due date nih....

Kebetulan plak, Sat pagi tu takdak suara.  Sore throat plak.....

So, off we go to Melaka sajer... tak nak jejauh....  Check-in hotel pun main terjah jer.  Kalau ada, adalah.... Kalau takde, kitaorang balik jer..... bukan jauh pun.... plus minus 2 jam jer....  tapi sian my hubby ler....

Our luck, hotel ada kosong....  Dapatlah tido satu malam....  Cukuplah utk memuaskan hati anak2 sekejapan..... 

Next Sun morning, tot nak gi jalan2 lagik.....

BUT..... unfortunately, something happened yg membuatkan sumer pun kelam kabut dan agak2 panik.....

Ibu LEAKING !!!!!!!

Haaaa.... imagine.... still kat Melaka, and i'm leaking.... Sumer planning adalah di batalkan dan my hubby adalah memecut terus balik ke Klang....

Berjaya sampai ke Klang within 1 1/2 hours jer.....  Straight ke Hospital Bersalin Razif... 

Ok.... puan baru 34 minggu saja.  Tak boleh bersalin lagi sbb paru2 baby belum stabil lagi.....

Haaa!!!!!???????

Kami akan monitor puan.  Mari kita gi wad.....

Huk... huk.... tak best....

Puan kena rest on bed.  Jgn gi jalan2 pusing wad tengok baby lah, borak2 dgn patient kat wad sebelah plak....  You really need to rest on bed sbb nak save your air tuban....

Menci lah..... sampai dok kematu punggung dok atas katil.  Pastu mata pun naik bengkak asyik tido, pastu tengok tv....  Bosan giler..... Makan pun asyik makan bubur, roti, roti, bubur.....

So, here i am..... Still on mc till fri.  Tapi kat umah, sbb mintak balik....  Ari Jumaat ada follow-up check up.  Hopefully air tuban still banyak lagi for my baby to survive until the contraction come....

Doakan akk....  Tq








No comments: