20120828

++ Buat Kuih Raya ++


Selepas raya…

Akk nih membeli @ membuat kuih raya, apa yg anak2 suka makan jer….

Oleh krn itulah juga, maka kuih raya adalah kecepatan habisnya. Aterr… org dtg mkn setengah balang, anak2 (ibu ngan abah juga, hehehe…) mkn sebalang.

Jadi, kakak ngan sya dah 2x buat biskut choc chip. Tinggal ½ balang dah. Pastu ari jumaat buat kuih sarang semut (tp akk buat rupa biskut dahlia) pun dah tinggal ½ balang.

Ibunya pulak baru nak try test buat kuih gunting. Buat ler satu adunan ari ahad tuh… Ngam2 abis buat, org datang. Haaa… hidang ler kuih raya panas… Huh… laku tuh…. Pastuh hubby akk tolong abiskan. Skrg dia request suh buat lagik… Hahaha… wife dia dah dtg kemalasan nya. Nnt lah ye yang….

Skang ni tengah planned nak try rest buat rempeyek. Sian my hubby, mesti dia rindu dgn rempeyek arwah maknya. Tetiap tahun, akk nyer MIL akan buat rempeyek. Tp akk x pernah hidang pun utk tetamu coz hubby akk mmg suka mkn rempeyek. So, klau mak dia bagi mmg just utk dia mkn jer… Mak ajah pun rajin gak buat. Tp this year dia penat kot sbb jaga dua cucu baby….






No comments: