20100106

++ First Day Part II ++

Alhamdulillah, my son's first day is ok...

Pagi - sek agama.  OK.
Abah hantar, dok kat tepi tingkap menghadap kantin...  Dah dpt tempat duduk, lambai kat abah - bye bye.  Abah pun balik...  Dah nak time rehat, abah sampai, dia tengah mintak izin kat ustazah nak gi W.C.  Kat dlm W.C dia konpius coz byk sgt bilik, x tau mana satu nak masuk..... huahuahua....

Petang - sek kebangsaan.  Not so...
Abah hantar, beratur.  Pastuh gi hantar Sya masuk kelas.  Abah dtg balik, tengok depan, tengok bakang, tengok kiri, tengok kanan, eh, anak aku takde!  Manalah plak nih?  Sib baiklah abahnya ada instinct.  Gi kat motor.  Hah! mmg ada kat situ tengah nangis.  Apsal?  Dia kata dia dah konpius mana satu kelas dia.  Coz memula mmg dah beratur baekkk nyer depan kelas, pastuh cikgunya plak gi ubah2, so dia dah lupa mana kelas dia..... Sib baik dia nak masuk kelas balik.... Abah bilang he's the tallest kat dlm kelas.  And nama dia adalah 1st sekali - Adam Harris.  Aiseh.... opis salah eja nama lahhh....

Everything is ok.  No need to worry so much.  Cuma dia kureng pandai nak kira duit lagik....  Petang balik umah dia komplen.  Napa ibu bagi duit byk sgt?  Huiihhh.... so naive anak bujang aku nih.... 

Compared to his kakak.

Yg sulung tuh mmg manja terlebih.  Boleh caya tak?  Dia boleh larik ikut bakang sambil nangis....  huuiihh.... terasa pedas lak ibu....  Sampai std 2, lagik.....

2nd - Syasya.  She's ok.  Eventhough dia ada sket angin.  Ikut mood.  But everything is fine.  Tu pasallah walaupun dia dpt 2nd place dlm kelas, cikgu x berapa berkenan kat dia.  Coz dia mmg really ikut mood dia.  Klau dia x nak buat, cakap apalah mmg dia takkan buat.... 

Lain anak lain ragam.  Mcm kita mengandung jugak....  Lain anak lain lah pulak simptom nya...

Sedangkan anak kembar pun berbeza, kannn....

Takpe.... itu sumer adalah asam garam persekolahan.  In future, itulah memori manis kita walaupun at current moment, itulah yg pahit dan payau....




No comments: