20110506

++ Terima Kasih Sepupuku! ++

Last Wed, masa pi amik bakul baju anak2 kat umah mak ajah, tetiba mak ajah datang ke kereta akk...

"Kamu ada bagitau k.intan guna fesbuk ke?"

Blur sekejapan..... k.intan? fesbuk? (terer tu mak ajah nyebutnya..... ) Mana ada fesbuk, blog adalah.... takkan nak bagitau blog pulak, karang blur pulak mak ajah.

"Ha'ah" iyekan jerlah....  "Napa?"

"Tadi abg onn datang tengok a.amin (my BIL)"

"Hurrmmm.... k.intan pun ada cakap ari tu a.onn ada balik sini.  Entah sempat datang entah tidak... Sampai jugak ke?"

"Sampai dahhhh..... Siap urut a.amin lagik...."

Oh, tidak ku tahu sepupuku itu pandai mengurut.  Alhamdulillah.....  Di urutnya satu badan.  My BIL kata lega sket....

Btw, nak bagitau, abang onn tu adalah sepupu akk yang sekarang ni tinggal di Brunei.  Dia balik Malaysia kejap, tak taulah ada urusan apa.  Akk selalu jugak keep in touch dengan wife dia, kak intan (nama manja gitu.... ) sebab dia ada blog.  Meh klik sini http://naqhuhines.blogspot.com (banyak informasi berguna disana di samping diari famili).  Melalui blog tu lah kami tau serba sedikit perjalanan kehidupan mereka di Brunei.

So, bukan hanya melalui fesbuk dan twitter sahaja kita dapat keep in touch, dengan blog pun boleh juga.  Lagi siap boleh citer panjang.  Nak buat novel ke, cerpen ke, nota ke, sukahati korang ler....

Nak ucapkan TERIMA KASIH untuk Encik Hasmeon dan Puan Mazzuin (sori, lupa nama penuh...). 

Ekceli mak ajah ada suh kontek masa pagi khamis tu, try kolling-kolling, tak dapat go through pulak....  mesti a.onn dah sampai kat Brunei nih....

ARIGATO GOZAIMAS!!!!!!!!!  Len kali balik sini, singgah yea.....







4 comments:

Naqhuhines said...

as salam SAL. o'ala ingatkan sapo la punye blog canggih ni rupenya dak sal ni hihi ...

ekceli (pinjam ha!) abang onn kensel balik sini. tadi (Jumaat) dah sampai epot, then dapat call dari mak kak intan, bagitau abah kak intan naik ambulan tengah malam tadi (3am) ke spital Kuala Pilah, dah tak tahan sakit sangat kakinya. So abang onn tangguh balik, tak mahu rasa ralat nanti. ni dia otw ngan Naqib ke kg. tak tau la bila balik sini, tengok keadaan. sama-sama kita doa mendoakan ya Sal. semoga yang sakit akan sembuh, ditingkatkan darjat di sisi Allah dan dikurniakan pahala kerana bersabar dengan musibah.

psst kirim salah mak ajahnya ... hehe.

Citarasa Rinduan said...

selamat malam..

minta maaf lah.. lama ayu tak singgah sini, kadangkala ayu nie tertinggal link


PS: ibu dikampung pun skrang dah pandai berblog.. heheh

ArMie said...

k.intan: ohhh... masih di sini ler abg.onn yea... leh kol mak ajah tak? dia sibuk carik. mekaseh yea...

ayu: tau ayu bizi. takpe... yelah, mak ajah terer tul...

Naqhuhines said...

Sal, abang Onn tanya apa khabar ur BIL tu? ada perubahan positif tak? dia balik sini Rabu 11hb, err napa mak ajah carik ek? abang Onn balik sini bawak suara kering serak, penangan jerebu dari sana hehe ... mc sehari. insyaAllah nanti balik lagi ziarah your BIL.