20120926

++ Order McDonald Delivery ++

Tapi x sampai-sampai....

Sudahlah masa mengorder tu @10.45am derang kata lom boleh order utk lunch.

Akk hentak2 tipon, nak gak order... alaaa.... lagi 15 min jer nak pkl 11. apa barang nak tipon balik. bila dah kul 11 nnt mesti jammed giler tipon tu bizi semedang....

Dah bagi order, dia bilang kena tunggu 2 jam sbb order 28 set - banyak... huh, banyak ker?  takpe, try antar sblm pkl 1 yea.... pastu katanya nnt supervisor akan kol utk konpem pesanan sbb large order. dlm 15 min katanya....

11.30 am - tak kol lagi pun supervisornya... kol baliklah, tanya status. 

'takpe cik, nnt saya remind supervisor saya suh kol cik urgent'

12.00 tgh - tak kol lagi... kol balik tanya status. 

'order cik masih pending lagi yea.... olh krn ini large order, kita akan deliver dlm masa 2 jam....'

'dik, dlm masa dua jam dah abis lunch hour dahhhh...'

'saya akan inform derang lagi sekali'  ntah sapa ntah derang tuh....

12.30 tgh - tak kol lagi.... manager akk dah hangin dah...

'pkl brp cik buat order yea?'  dah bagi order no., takkan dlm system derang takde stated masa...

'ini akan ambik masa 2 jam yea cik...'

'miss... since the very beginning we order u keep on mentioning 2 hours. its already 1 1/2 hour eversince we place order. im expecting to receive our order in 1/2 hour time...'

'i try ye miss...'

1.30 pm - pun TAK KOL lagi.... sudahnya big bos nak jadi hijau sudah.... CANCEL order.... bila akk kol derang, korang tau tak apa jawapannya?

'cik, order cik besar, kena tunggu 2 jam lagi'

APA HAL??????? tiga jam tipon, jawapannya sama jer.... eh, korang tak fwd ker aku nyer order kat branch korang? tido ker? kalau buat salah tu admit jerlah....

masa nak kensel tu, takdelah pulak ckp - dah on d way ker, in processing ker haper... takde langsung... maknanya mmg akk nyer order dah masuk tong sampah sblm ku kensel kan... hukhukhuk... sampai ati....




No comments: