20121101

++ Ambil Buku Teks Dan Buku Laporan ++

Owhhh... sudah sampai ke penghujung penggal persekolahan 2012 rupa-rupanya....

Pagi ni ke sekolah Sya ngan Abang. Ingatkan amik buku teks jer, sbb surat yg dibagi kata amik buku teks, rupa-rupanya sekali amik report kad ker ibu salah baca... huhuhu....

Sampai jer kat sekolah, mak pak dah penuh dah amik buku teks kat dewan sekolah. Parking keta pun jauh sbb sumer pun dah penuh kiri kanan jalan. Jauhnya bu.... abang komplen. Aterrr.... dtg lambat, parking ler jauh. Takper, eksais lah bang...

Sib baik ler dedua pun kat satu blok, sama floor tingkat 3. Sian lemak2 kat badan akk ni haaa... Tak cukup napas dibuatnya... 

Masuk kelas abang duluan... beratur yea ibu-ibu, bapak-bapak... Cikgu bilang, abang adalah drop sesangat... Expect top 5, udahnya no. 13!!!!!! Ibu pitam, nampak bintang bulan jap... Apa sudah jadi, abang?????? Camana nak sambung jadik pengawas nih? 

Ke kelas Sya pulak... Cikgu Sya ni sangatlah lembutnya bila berbicara, Cikgu Suhaimi. 2b3c, nak pitam lagi sekali rasanya ibu.... huruf yg pertama tu langsung takde.... sib baik cikgu bilang dia ok dlm kelas walaupun sebenarnya dia adalah anak yg garang klau kat umah. Pastu cikgu bilang, sya punyer karangan adalah sgt lemah. Murid lain dah siap hantar, dia masih terkial-kial lagi buat.... huhuhu... kurang membaca ler tu... Markah pun ibu tengok sumer cukup2 makan jer... 

Moh ler kita pi amik buku teks pulak... ibu udah mcm nak migrain dah ni...

Nak kuar kat pintu pagar, kakak security tu tegur. Anak dia dulu sekelas dgn abang... 

Errr.. ni nak tanya, sapa yg anak sedara ngan guru besar tu? Awak ker ayahnya?

Oh! ayahnya.... Mana tau?

Si amid bagitau... (security lagi satu, kawan my hubby)

Hikhik... guru besar sekolah tu pak sedara hubby akk... So, dptlah setahun ni atuk sedara jadik guru besor derang. Tapi setahun jer... Ujung tahun ni pencen sudahhhh...

Balik nak kena buat report dgn Yang Dipertua Rumah pulak nih....






No comments: