20110808

++ Ammar Start Berpuasa ++

Akhirnya selepas 7 hari berposa, barulah ada tenaga nak mengupdate kan blog ku nih... hihihi....

Macamlah penat bebenor... cam budak baru belajar posa plak.... ekceli, adalahhhhhhh.... sebab musabab nya tuh.... tungguuuuuuu.....

Anak2 sumer pun dah meningkat dewasa, maknya dah banyak umur jugak..... Kakak, sya n abang sumer pun mmg dah berposa sejak dari tadika lagi....

So, tahun ni, ammar dah 5 tahun kena start ajar dia berposa.... Byk betul dugaan nak ngajor anak bujang kecik sorang nih... tak macam abangnya....

First day dia posa, pkl 11 dia dah mintak makan, laparrrrr.... sib baik tak sekolah, ibu ngan abah pun cuti.... pujuk dia, suh dia tengok kartun, baring, tido, sumer lah mujuk.... akhirnya dapat jugak sampai ke azan maghrib.

Tapi..... ngam-ngam azan, kebetulan tuang air letak depan dia, terus dia teguk, huh.... hilang haus.... tak sempat nak baca doa bagai.... ish... ish... anak bujang ku....

Hari sabtu plak, ingatkan hari tak sekolah, nak ler dia dapat lagi satu hari.... Rupa-rupanya dia gi dapur, amik biskut siap sapu ngan kaya lagik, makan dua keping..... hangin satu badan ibunya..... grrrrr.....






No comments: