20110825

++ Malam Tadi Buat Biskut Raya ++

Dek krn teruja dgn hasil yg dibuat oleh isteri kazen akk (cer check kat sini), maka akk adalah dgn semangat yg berkobar-kobarnya membuat biskut raya mlm tadi.

Aterrr.... simple jer kan resipi nya.  Sumer bahan2 pun dah ada kat umah....

Memula baca resipi tu plus komen2 org yg dah mencubanya, takut jugak.  Tapi, knp ada jugak yg menjadi? 

So, cabar diri sendiri utk mencuba.  Tapi tak banyak, sikit jer just for trial.

Sorrylah, satu dua menjak ni mmg malas betul amik gambar....  Nntlah, kalau kakak rajin, suh dia amik gambar.

Bila cakap jer nak buat biskut raya, abang yg paling eksaited.  Dia tolong buat corak kat atas biskut guna garfu.  Sya tolong letak dlm dulang pembakar.

Tuang, adun, gaul, gitu, gini, alhamdulillah.... ngam-ngam muat satu dulang.

Bakar 20 minit....

Hehehe..... jadik!!!!!  Anak2 pun suka.  Abg siap sambung makan time sahur tadi....

Boleh buat 2nd round.

Resipi?  Haaaa.... amik kat sini yea.....

Selamat mencuba!




1 comment:

Citarasa Rinduan said...

SELAMAT HARI RAYA buat kak sklrg
tahun nie ayu tak buat biskut..
buat tempeyek jer..

bila sibuk berjualan..
sampai tak ingat dunia.. hehehhehe