20110809

++ Selepas 8 Hari ++

Baaaaruuuuu 2 kali masak utk berbuka.... Isteri yg baik, kan?????

Hehehe....

Eh, akk kuar ofis jer dah pukul 6.  Ofis hour 5.45, tp tang time nak balik tulah, bos macam-macam.... eiiiii.... sabor jer lah....

Pastu nak kena redah jammed kat dua tempat lak tuh....

Sampai kat umah dah pukul 6.45. Takde lah akk sempat nak berfikir nak masak apa, nak sediakan rencah nya lagik..... uiiihhh.... banyak benor alasan....

Lagipun, hubby bulan posa ni adalah kena mengambil anak2 balik sekolah.  Maklumlah 5.30 dah kuar, ibunya pun lom kuar opis lagik....  So, anak2 bila dah dengan abahnya, macam2 ler permintaan nya nak makan minum itu ini....  Tau2 sampai umah, penuh semeja.  Pastuh tukang ngabihkan, ibu ngan abahnya.... Camne nak kurus?

First day ari tuh, akk ngan hubby adalah bercuti sempena awal Ramadhan.  Ekceli, wife dia paksa hubby nya bercuti.... hikhik...

So, alang-alang bercuti, berbuka lah kat umah MIL.... Buat nasi lemak sambal udang.  Habis licin.... laku nasik lemak akk.... alhamdulillah.... tapi sian my MIL lah pulak.  Masakannya tak di sentuh....

Lagi satu kali, last Sun plak....  Masak maggi goreng permintaan anak2..... dan juga nasi goreng, citarasa tekak ibunya.....  Habis licin maggi goreng tuh.....  Hurrrmmmm.... sian anak2, dah seminggu baru dua kali rasa air tangan ibu.....

Sat tu, kami adik badik adalah berkumpul kat umah my parents.  Akk cuma buat apam kaler hijau jer.....





1 comment:

ayanuts said...

hhuuii rajinnya masak :)