20100625

++ Kenduri Doa Selamat ++

Kan akk ada bagitau yg both my parents nak gi umrah....

So, last Sun mika ada buat sket kenduri doa selamat...

That is why i cannot attend jemputan pengantin last Sat.

Mmg ler kendurinya ari Ahad, tp ari Sab tu dah sibuk dahh.... U all x tau mak ajah nyer perangai.... Huuiihhh, kenduri kecik2 camni pun rasa cam besar jer.... Imagine klau kenduri kawin.... Maklumlah sedara mara dekat...

Lagipun, kan both of them nak gi jauh....

Nak tau tak my parents nyer attitude? Even masa mika gi haji dulu pun camni jugak.... Ari tuh depa siap betulkan rumah.... Betulkan atap yg dah bocor, pastuh pasang tiles kat ruang tamu, kat bilik air, cat rumah..... Dah macam nak raya plak....

Begitulah mrk klau nak berpergian jauh... So touching.... Kami plak rasa cuak....

Pak aji ngan relanya mengorbankan ayam belaannya - ayam kampung.... Fuhhh.... pepagi lepas subuh ari Sab akk dah gi kat bakang umah my parents nak tangkap ayam.... Kenalah gi coz my hubby demam, ala-ala replacement gitu...

Dpt lah dlm sepuluh ekor kot.... ke lebih sket... pastuh lepas sembelih bwk gi kedai proses ayam. Mintak tolong buang bulu and potong sekali.... Mak ajah nak buat ayam percik...

Biasalah... part2 nak bakar ayam nih kita serahkan pd adik kesayanganku yg gigih dan gagah - Badli Sham.... dia mmg terer.... di bawah pokok ceri bertemankan mentari yg terik dan angin sepoi2 bahasa.... cewah... lakuuuuuu, abis sudah....

Alhamdulillah, tercapai sudah hajat pak aji ngan mak ajah nak menjamu dan bersedekah.... Seronok bila tengok mrk gembira, walaupun penat.... InsyaALLAH... segala nya akan baik semasa mrk di sana nnt....

Mendoakan yg terbaik buat mrk berdua - dunia dan akhirat.... semoga ALLAH sentiasa mendengar doa mrk.... Ketenangan minda dan kekuatan fizikal agar mrk dpt beribadah dgn tenang dan kusyuk tanpa memikirkan kami di sini.....

Imagine - nak melepaskan mrk pergi camni pun rasa sedih apatah lagi jika pemergian yg tdk dirancang ITU dtg..... Duhai hati.... tabahlah....




No comments: