20101011

++ Hari Raya Habis Sudah ++

Apa punye tajuk daaaa...... hantam sajalah...

Macamana ngan raya korang?

Ok?

Superb?

Best?

Pokai?

Akk pasti sumer pun last month nyer hujung minggu dipenuhi dgn undangan open house yg entah berapa buah rumah dlm satu hari....

Akk klau ada baaanyaakkkk2 pun, koman2 boleh pegi cuma 3 buah jer satu umah....

Aterrr.... this year akk nyer jemputan open house kebanyakan nya adalah dr school mate yg dah 20 thn x berjumpa....

Org pompuan, bila dah jumpa, boraknya tak ingat dunia.... Lupa anak ngan hubby yg dtg sekali.... huahuahua.... sian hubby ngan anak akk....

Pastuh, my hubby nyer kollig lagik.... This year, kami pegi yg last year tak pegi... Gilir2 lah, kannnn.... Nnt mrk2 itu berkata2 plak....

Akk? Ahaks....

Ada org mengata akk dlm fb, buat open house tak jemput.....

Mmg ada buat.... But to me, i name it as jamuan makan2. Khas utk anak sulung akk.

Aikkk? Utk anak plak. Mak ngan pak nya takde buat ke?

Mmg takde utk mak ngan paknya....

That jamuan is only meant for her as a farewell party coz dia kan dah last year in primary school? Pastuh adik2 nya pun nak jemput kengkawan nya sekali.... ahhh... bolehlah nak.....

Ada yg kecik hati.... mmg di akui.... tp nak buat camne... klau korang lalu depan umah, sure akk jemput....

Utk ibu ngan abahnya, tengok lah nnt..... entah bilalah tu.... kami buat pun sekali jer. That is 4 years back. During my last pregnancy. Dah 4 tahun umur anak bujang kecik tuh....

So...... hari raya habis sudah..... musim haji kembali....

Tapi this month the whole weekend, adalah dipenuhi juga dgn undangan.... Undangan yg lebih penting.... UNDANGAN PERKAHWINAN!!!!!!

Huh, sumer pun jemputan makcik dan pakcik yg mengahwinkan anak2 mrk....

Kenduri ari sabtu, rewang ari jumaat. Kenduri ari ahad, rewang ari sabtu. Aterrrr..... sedara, kannnnn?????



No comments: