20101002

++ Oh, keretaku!!! ++

Fuhhh..... pepagi dah hujan kannnn????? last Tue

Ni nak kena cepat nih, klau tak mmg lambat ler aku sampai opis.... dlm hati berkata2....

Ok, dah siappp.... mari kita bertolak ke tempat kerja....

Sure jalan belakang jammed nih...

Eh, eh.... apahal ek.... dah dua hari nih clear jer jalan nih..... wondering why.... tapi hantam sajalah, asalkan aku tak lewat....

Lalalala.... tak jammed. Sure sampai ofis boss tegezut coz tak lambat pun time2 hujan nih....

Dah sampai simpang masuk ke ofis.... Kakak kelate yg jual nasik lemak dah bukaklah.... Pi belilah sat...

Tit.. tit... kunci keta nak pi beli makanan....

Tit.. tit... dah siap beli, nak gi ofis....

Ok, dah start enjin, seat belt dah pakai..... hand break dah turunkan.... mari kita masuk gear....

Eh, apasal ketat sgt nih.... tak nak plak dia gerak gear nih.... aduhaiiiiii.... apahal lah plak nih....????

Takpe.... takpe.... off enjin sat.... Ok, satu minit, dua minit, tiga minit.... Idupkan enjin balik..... Dah turun hand break, tekan brek, masuk gear..... haaaa.... tak boleh jugak....

Ok, take a deep breath. Mari kita turun keta. Pusing kiri, pusing kanan, gi depan, gi bakang.... emmm... sumer pun ok...

Masuk keta, start enjin balik. Mari kita cuba masuk gear.... TAK BOLEH!!!!!!!!!

Apsal ???????????????????????

Waaaaaaaa...... kol hubby.... help... help....

Dah buat camtu? dah buat camni? cenggitu, cenggini.....?

Sudah, sudah.... sumer pun sudah....

B4 kol hubby, kol boss bagitau situasi.... Rupa2nya after that boss dtg menjenguk....

Boss tengok pun takleh wat aper.... My hubby pun ckp tak tau napa.... Tp dia ckp nnt dia kol mekanik....

Uiihhh... ada meeting lah pulak pagi.... Sampai kul satu plak tuh.....

Masa dlm meeting, hubby sms. Suh buat cenggitu, cenggini.... Wokay... wokay.... after meeting kul 1 nnt akk cuba 'in semula....

Habis jer meeting, suh kollig gi antar kan...

Cuba lah apa yg di ajar oleh hubby ku....

Try test gitu gini, takleh jugak. Off enjin.... Start balik....

Hmmmmm..... lagi besar kes.... enjin takleh start pulak!!!!!!

Bagai nak menangis..... Kol hubby, kol bengkel yg selalu servis tuh.... dua2 pun tak tau apa kes... last2 hubby suh kol proton nyer servis center....

Janji mekanik tu nak sampai pkl 3. Takpe, kita balik opis sat....

Maka, menapak ler t/hari panas balik opis lenggang kangkung sambil berpayung.

Buat keja kat opis.... dah pkl 3, tak kol pun.... takpe, kita bagi masa lagik....

Pkl 4.... uiiihhh... takleh jadik nih, kena kol. Kol 5-6 kali asyik ler x dpt... try lagik... dah dpt... "takpe puan, nnt saya tlg check mekanik kat mana...."

4.45 hubby kol.

Dah ok ke?

Ok hapa nye, mekanik tak datang pun lagik....

Bagi no. tipon tuh, biar saya yg kol plak.... huhuhu... hubbyku dah hangin....

5.00 mekanik kol kata on d way.... yahooo.....

5.15 mekanik dah sampai....

Bos dgn baik hatinya menghantar ke kereta ku....

Adik mekanik tuh dah ada kat tepi keta.... Di kejauhan dah nampak keta oren proton tuh...

Apahal ni kak?

Entahlah dik oiiii... pagi nih takleh masuk gear. pastuh t/hari plak takleh nak start. tensen akk...

Takpe kak, biar saya tengok dulu...

Belek2, telek2, pusing stereng kiri kanan.... eh, eh, dah boleh start lah enjin.... bengang jer...

Skrg mari kita tengok gear plak.

Habis ler adik mekanik tuh bukak casing gear tuh... tengok itu, tengok ini, gitu, gini.... haaa... saya rasa saya tau knp, kak...

Apasal?

Dia pun explain lah gitu gini....

Meh kak, test tengok ok tak?

Eh, eh, ok lah dik.... terer nya kamu.... Mekaseh ler....

Takpe kak, mmg kerja saya nih.... Selagi saya boleh buat, saya akan cuba settlekan...

Bagus ler adik tu.... thumbs up utk Proton Assist... especially adik tu...

Pkl berapa balik? Alaaa... takdelah lambat sgt... 6.15 dah chow....

Fuhh.... lega...










No comments: