20101013

++ Last Weekend ++

Last weekend ntah knp org sibuk gi kenduri kawin, kitaorg nyer kengkawan takde pulak yg buat kenduri...

Since there are no jemputan kawin, kitorang just lepak2 kat umah jer....

Lagipun nak buat spring cleaning kat umah tuh...

Huahuahua.... org buat spring cleaning masa nak raya, awak buat lepas abis raya..... apara...

Cuci kain baju yg dah cam dobi ghupanya.... dah cuci2, nak kena lipat lah pulak.... sudahnya anak dara dua org kena kerahan tenaga lipat kain baju sendiri...

Nak gosok baju sesiap, pasnih ujung minggu sumer pun fully booked....

Then, mlm ahad buat projek bagussss punye....

Projek apa?

Hahahaha....

Kami make-up rumah cendawan.... Sian umah cendawan tuh... Dah lah ari tuh time raya org pun sumer singgah tengok. Sambil beraya, jenguk sekali umah cendawan...

Dawainya dah terbelah2.... My hubby sian nengok wifenya asyiklah calar balar tangan kaki kena dawai yg terjulur2 tuh....

So, projek harus di buat pd waktu malam supaya cendawan adalah tidak kepanasan....

My first batch of bongkah cendawan will be expired this end of the month. Tapi, ada jugak yg dah tak berapa elok. So, akk pun mengerahkan anak2 membawa ke tempat buang sampah, pastuh bakar. Huh, bila sebut jer nak bakar, kemain laju lagi sumernya... maklumlah dpt main api kejap....

After midnight pun tak habis lagik... Muka, kepala, telinga, tengkuk, satu badan sumer pun dah gatal.... asyiklah tergaru sana, terkeruk sini....

Agak2 akk nyer part dah siap, and my hubby pun dah tinggal sket jer nak mengikat dawai2 tuh, argghhhh... tak tahan sudah....

Pi masuk umah, mandiiiiii..... Huh, pkl 1 pagi mandi.... Ya ALLAH, nikmat nya dpt mandi setelah berpeluh kegatalan satu badan.... tapi pastuh teringat plak org kat afrika tu yg tak mandi berminggu-minggu.... oh! terasa keinsafannya..... alhamdulillah, hidupku penuh nikmat walaupun tidak semewah org lain....





No comments: