20090512

++ Cukur Jambul ++

Last Saturday, my auntie buat majlis cukur jambul dan birthday untuk dua org cucunya....







Actually, intend to go to her house in the morning. Tapi, kereta plak buat hal...... so, sudahnya malam jer lah pegi.....






Uiihh.... ramai sungguh jemputan yg hadir. Sampai x cukup tempat utk makan, kena queue.





Menu :- Nasi Impit, kuah kacang, kuah lodeh. Pastu, ada nasi ambeng..... Sure korang pernah dengar about this..... Saya kalau time mengandung dulu, cukup suka makan nasi ambeng. My father klau gi umah org kenduri sure antor kat umah saya coz saya mmg suka nasi ambeng nie.... Maklumlah, org Jawa kann....... Menu nasi ambeng :- Of course nasi putih, mee goreng, serunding kelapa (sodap....), paceri nenas, ayam masak kicap. Balik umah kenyang giler....... Mlm kepanasan tambahan plak takde letrik (arrgghhhh...... tnb tak baik tau, umah sebelah ada letrik, napa pick and choose umah nie....?????? eh, bayar letrik tau....!!!!)





Oppss.... berbalik kpd topik asal..... Birthday girl lak temanya :- Mickey Mouse (apsal Mickey, ek?). Siap ada gambor bday girl atas biskut, x sampai hati nak gigit......


No comments: