20090504

++ Fever week ++

Last week is a fever week for me. Not me, but my hubby and my two child.

Monday, my hubby already taken an mc. But it still continue until thursday. So, thursday tu dia amik le E.L. For my second daughter, it started on Tuesday. Pagi dia pegi sekolah agama ok, but in the afternoon my hubby kol kata anak tak ke sekolah, demam...... And then my third son pulak berjangkit on Wednesday. Thursday early morning i tak cukup tido, coz my two child keep on bangun bergilir-gilir pegi toilet. Kesian......

So, since my hubby amik E.L, i pun kena lah amik jugak coz nak bwk dia gi klinik. Monday dia dah gi klinik panel, so Wednesday tu dia try lak gi our famili klinik. Doktor bagi one injection untuk demam..... but still not ok.

Saturday, bila dia balik dari kerja jer, dia terus bagitau suruh antar gi GH. Terkejut gak. Tanya apasal? Katanya, dah tak tahan seminggu demam..... So, we went to the clinic first untuk dapatkan surat doktor. At least senang sket, tak yah nak cerita banyak2, bagi jer surat.....

Went to the hospital about 3pm. Mula2 gi kat kaunter pendaftaran emergency. Pastu, gi bayar. Then, dok kat satu corner tunggu M.A. Dlm 10 min, M.A datang. Dah check pastu dia suruh tunggu lagi. No. dipanggil dlm 15 min, masuk kat check-up room, kena tunggu lagi utk ambik darah. Lepas amik darah, tunggu keputusan lak........ All type of patient ada kat situ, yg paling kesian baby ngan org tua..... Ada satu patient tu, a boy ngan mak dia since morning kat situ. Kesian lah budak2 tu, dahlah tangan bercucuk ngan jarum.....

Sudahnya, pukul 7.30 (maghrib) my hubby suruh balik dulu coz anak2 pun dah penat. Around, 8.30 pm saya kol hubby, dia kata still takde keputusan...... Setelah penat menunggu, akhirnya around 9.15 pm baru hubby saya kol. Alhamdulillah, cuma demam biasa jer....

Memang betullah org kata, klau berurusan dgn government dept. nie kena byk bersabar......



No comments: