20090518

++ Dari Dapur ke Meja Solek ++

Last Saturday, i attend a seminar anjuran Biro Wanita Sg. Udang. Dirasmikan oleh YB Hjh.Dr. Halimah Ali (ADUN Selat Klang).

Oleh kerana tajuknya jer dah begitu, maka ianya mmg dikhaskan utk kaum wanita shj. Ada gak lelaki attend, tapi committee lah..... Tetamu undangan ialah Raja Mazian Raja Mohamed dan Chef Liza Zainol. Sorilah, takde gambar coz kekonon bizi mendengar segala ceramah yg diberi....

Dapat souvenir - fail, notepad & pen.

Penceramah pertama, Raja Mazian menerangkan ttg keterampilan wanita. Antara isi kandungannya ialah, mengikut kesimpulan sayalah :-

Keterampilan diri itu bermula dr dalam diri. Cara kita berfikir, nawaitu kita akan mempengaruhi perlakuan dan cara kita berpakaian. Ini krn kedua2nya berhubung kait dgn keterampilan diri kita. Oleh sbb itu, wanita yg bertudung tp kelakuan x senonoh tetap x menarik. Begitu juga klau wanita yg ayu, digilai ramai lelaki tp tak menutup aurat pun tetap x menarik juga......

Tengah syok2 Raja Mazian berceramah, puan pengerusi dah berdiri kat belakang. Signal lah tu, times up already....... Tak dapat lah nak nengok demo pemakaian tudung.....

Pas habis R.Mazian, tibalah kemuncaknya, time masak memasak. Tapi Chef Liza nie expertise dlm kulinari jer..... So, that day dpt lah resipi biskut satu, resipi kek satu and resipi salad satu..... Lom sempat buat pun lagi..... Nak resipinya? Nnt lah saya akan siarkan satu........

But, they all dah rancang nak jemput Chef Liza dtg lagi utk kelas masakan. Tp, kena bayar lah sket kan..... Takkan lah nak free jer....... Insya'allah sblm bulan puasa nie lah kot.... Coz Chef nak bagi kitaorg berjualan utk puasa n hari raya......

Tunggu dan lihat saja lah nnt........ Klau jadi, maka akan saya blog kan, biasalah............




No comments: