20090525

++ Petua untuk Wanita ++

Wanita yang sempurna tidak semestinya cantik pada paras rupa. Sempurna itu adalah kombinasi kecantikan paras rupa, keindahan budi bahasa, perwatakan dan tingkah laku yang menarik. Hanya ingin berkongsi apa yang saya baca dlm sebuah akhbar tempatan. Antara kombinasi kesempurnaan :-

> sentiasa tersenyum dan jgn sombong bila berinteraksi> jujur dan merendah diri (jgn keterlaluan)> jgn terlalu mengongkong> jaga penampilan> bijak menyesuaikan diri dlm apa jua keadaan> tidak mudah putus ada dan berdikari> elak bercakap benda yg x berfaedah> jgn bandingkan dia dgn lelaki lain> menjadi temannya ketika susah dan senang> menjadi pendengar yg setia> menghormati dirinya, keluarga dan teman> sentiasa bersederhana dan tidak boros> mempunyai sifat keibuan (tp bkn berleter kpdnya)
Tapi perlu juga di ingat, bhw OKU juga walaupun tidak cukup sifat tp mrk juga sempurna.


Walaupun begitu, cantik atau buruk seseorg itu adalah 'in the eyes of the beholder'. Cuba tanya pd pasangan masing2, sure mrk tertarik kpd anda krn sesuatu. Sesuatu yg pd mrk sempurna untuk melengkapkan anda berdua....... Bak kata org negatif + positif pasti akan tertarik antara satu sama lain.....No comments: