20100407

++ My Niece Wedding ++

Cam yg akk bagitau, last Sun my niece - Nurzalifah binti Aminuldin telah melangsungkan perkahwinannya.



Alhamdulillah, segalanya berjalan dgn lancar....


Adalah lauk tak cukup sket.... biasalah tuh.... dan dgn profesional nya ditangani oleh makcik2 dan pakcik2 di dapur.... kautimmm.....


Kami adik beradik adalah cam biasa menjadi runner ke sana sini utk membeli apa2 yg terkurang last minute...


Akk ditugaskan oleh emak utk menjadi collector.... isshhh... tak pernah amik post nih... selalunya post nih kakak2 yg tua selalu pegang... Tapi, nak buat camana, dedua pun dah tak ada..... Sorang lagi tengah sibuk buat juadah makan beradab...


Kesayuan melanda kami tatkala pengantin lelaki melafazkan akad nikahnya dgn sekali lafaz. Di kala itu, terbayang wajah along. "Kak.... anakmu telah selamat bernikah.... semoga engkau tenang di sana...."


Begitu jualah di saat berinai besar dan bersanding... air mata kami asyiklah nak mengalir saja....


Semoga jodoh mrk adalah sehingga ke akhir hayat...... AMINNNN.....


This week adalah kenduri di pihak pengantin lelaki. Di mana? TERENGGANU.....


Akk tidak dpt menghadirkan diri, adalah sebab musababnya.....


Wakil dr pihak kami adalah abg - Baharom, dan dua adik lelaki - Baharudin dan Baharin. But, not to worry, kat sana nnt ada yg akan menyertai....


Ayah pengantin perempuan tak sanggup nak menyertai krn masih terkenang kan along.....



pengantin lelaki dgn kusyuknya
sdg mendengar jurunikah menyampaikan
amanat... dos and dont

akhirnya... saat yg ditunggu telah tiba...
gagap, gugup, berdebar... ishhh...
sumer ada...
pelamin bertemakan warna ungu


nurzalifah dan shamrul


malulah plak nak bagitau....
kek ni akk yg sponsor.

my adik - baharudin & wife - aida,
dgn semangatnya membersihkan
rumah pengantin sebelum akad nikah.








No comments: