20100930

++ Jalan-jalan Cari Makan (Lagi) ++

Ahad

Huh, nak menunggu sumer nya bangun pagi, punyelah payah.....

Takpe, takpe.... sementara tunggu sumer bangun, meh ibu masak sat...

Takut nnt anak2 lapar...

Oleh krn dah t/hari, kami ke rumah makcik yg terdekat dulu.


Dia buat open hse cum kenduri arwah. Arwah anaknya meninggal 19 syawal, 9 tahun yg lepas.... Eventhough not the exact date, tp setiap kali syawal tiba, dia pasti akan buat kenduri arwah.... teringat2 akan anaknya.... sebak....


Padahal td kat umah dah makan nasi, sampai umah makcik boleh balun lagik tuh.... Ibu ngan abahnya yg terover....

Kmdian mintak diri utk ke K.S.


Pergi ke rumah my hubbys uncle yg ari tuh takdak kat rumah masa kami ke sana on the 2nd day hari raya.

Satu umah ada, satu umah takdak.....


Then kami pergi ke rumah one of my fren nyer in law. Parents in law dia baru pindah ke KS, so buat kenduri doa selamat, suh kami dtg. Remember umah dia yg kat bandar seri putera yg kami sesat x sampai dulu? Haaa.... dia lah.... sonok dpt jumpa wife dia yg selama ni hanya baca blog dia saja.

Masa nak balik dr umah my fren tuh, hujan kat KS....


After that off we go ke umah my hubby nyer colleague. My hubby dah x larat drive, take turn plak ngan wife nya....

So, drive ler sampai ke umah kawannya. Ya rabbi..... nak masuk ke rumah kawannya tuh, banjir!

Wonder if kat Klang heavy rain....


Masa nak balik ke rumah, sepanjang jalan tu, longkang parit sumer pun penuh ngan air, siap melimpah2...

Pokok siap ada yg patah dahan, tumbang, patah tengkuk, segala lah...


Dah sampai umah, baru tengok h/phone. Eh, eh, my sister yg kat umah sebelah ada miss call... apahal lah plak....

Tengah nak pi mandi, my sister dtg. My hubby attend....


Dia bilang, bumbung umah terselak, pakunya dah tercabut lah tuh.... Patutlah bilik my anak bujang abis basah....

Kenalah my hubby memakunya sok....







No comments: