20100929

++ Jalan-jalan Cari Makan ++

Like what my children always said....

Nak pegi mana bu?

Gi jalan-jalan lah....

Jalan-jalan carik makan ke?

Ha'ah....

So, last weekend kami jalan-jalan carik makan, sambil tu anak2 menambah kan collection mrk...

Sib baik my hubby tak keja last weekend, dpt lah ku mengajak hubby ku menghabiskan beraya kat umah auntys and uncles.

Sabtu

Memenuhi undangan dr bff yg dah 20 thn x jumpa. Masa re-union ari tuh dia ada kat guangzhou, so tak dpt bersua muka.

Kat bkt jelutong..... korang taulah kan, me and hubby adalah tersangat terer nya bab2 mencari jalan nih... Ku redah hujan lebat dan traffic jammed nak ke sana. Alhamdulillah.... sampai jugak.... tapi kengkawan lain sumer pun sudah pulang....

Takpe.... at last dapatlah ku berjumpa ngan puan maryana. Hubby nyer takdak, tak dpt cuti, ada kat guangzhou. Dptlah menengok anak dara keciknya tuh.... Pot pet pot pet sampai hubby ngan anak2 boring jer nengok mak budak bercerita, tak hingat dunia....

Pastuh kami ke rumah my SIL kat Klang Perdana. Sampai umah dia pun sumer org dah takdak. Kami udah lambatttttt....

Bertuah punye adik ipar....

Itu yg dpt cendawan lingzhi 2 ketul tuh..... Huahuahua dah ler lambat, dpt plak lingzhi free....

Kemudian ke rumah makcik ku kat Klang Utama.... dekat jer tuh. Klau tak gi, melampau betul...

Kami maghrib di sana....

Makcik akk tuh cam x raya pun ada.... maklumlah org nak buat kenduri kawin 31/10 nih... gi raya pun cam x raya coz sambil2 tu antor kad jemputan....

Dah lah ibu tunggal. Anak2 pulak tetiga pompuan.... Ni nak kenduri yg bongsu, tapi yg second belum lepas lagikkkkkk.....

Ibu, nak gi mana lagik lepas nih?

Hah, sudah2.... cukup ler 3 umah tuh.... dah nak tergolek dah ibu nih....

Alaaa.... belum penat lagik....

Ooooo.... mementang ler dah abis exam, nak merayau jer kerjanya....

Itupun sampai ke rumah after isyak.... huhuhu....





No comments: