20100908

++ Mood Raya ++

Korang kan klau nak raya, ada tak masak2 utk raya?

Akk semenjak dua menjak dah jadik wife org nih, gigih memasak every year.

Kot rajin, sekampung ler akk bagik. Kot idak, yg penting2 je lah sampainya......

Eversince dok umah sendiri, ianya satu kemestian.... Apatah lagik skrg nih anak2 dah besar, dah pandai makan, dah pandai demand nak makan itu ini...

Tapi frankly speaking lah, nak masak rendang tak terer lagik.... Sbb biasanya masak rendang kicap jer utk anak2.... Diaorg nyer faveret....

My hubby plak suka sate.... Jadik daging ngan ayam mesti dibeli setiap thn w/o fail....

Buat kelongsong ketupat pandai..... Start dr djh 3 dah terer dahhhhh..... tapi yg x terer2 sampai la nih, nak mengisi beras. Cam x konpiden jer.... Sudahnya, yg segera kan ada? Haaa.... apalagi rebus ajerlah....

Org selalunya buat lodeh yg berkuah. Akk buat jugak, tp my hubby suka lodeh goreng.... Haaa... camana ghupanya? Nnt akk dah masak, akk amik gambar yea.... klau hingat ler....

So, that annual duty will be started tomorrow..... Sekali tuh sok raya, nangis akk.... uwaaa.....

Dah komplot ngan hubby utk bercuti esok.... YAHOOO!!!! ESOK DAH CUTI RAYA !!!!! Piiraahhhh.... org lain dah cuti seminggu dahhhh.... apadaaaaa....

Komplot ngan hubby coz nak mintak tlg dia antar gi pasar.... huahuahua..... coz nak naik keta gi pasar time2 tuh, mmg ler azab! Sekurang2 nya while akk beli ayam ngan daging, dia leh beratur pi beli santan. Huih, akk nyer experience last year.... beratur almost 1 hour + semata2 nak beli santan!

Menu utk masak esok - rebus nasi impit, rendang ayam kicap, kuah lodeh, kuah kacang, sate daging, lodeh kering/goreng. Menu tambahan? Mungkin......




No comments: