20100311

++ Luahan Hati ++

Sbg seorang ibu, korang mesti dok terpikir pasal anak2 di masa akan dtg.

Tak boleh tidak, itu adalah kemestian.

Kekadang, di kala nak tido, dlm kegelapan di dlm bilik tuh.... sempat gak berpikir, pusing2 masa lampau, masa skrg, masa depan... apa akan jadik....

Dah lah bebudak skang nih byk kes.... huuiiihhh..... takuttttt.....

Cam nak bwk jer bebudak tuh larik masuk utan kawan ngan gorila ker gajah ker zirafah ker takpun ghimau ker....  tapi nnt jadik tarzan lah plak....

Iyelah.... kekadang kita tengok anak kita cam baik jer.... innocent giler2.... tapi bila gi sekolah campur ngan kengkawan, kita pun sometime lost control....

Ingat lagi my ex-colleague ada berkata..... nak jaga anak2 nih cam main layang-layang.... kena pandai control talinya.... kena tau bila nak tarik dan lepas talinya.....

Masalahnya, akk x pandai main layang-layang.....  Eh, tapi itu tak bermakna kita x boleh jaga anak, yea....

Masalah anak pompuan lain, masalah anak lelaki lain....

Kot ada anak pompuan sepuluh punnnn... belum tentu masalah nya sama.

Ya ALLAH.... berikanlah aku kekuatan fizikal dan mental utk menjaga amanah mu dgn sebaik mungkin....

Aminnnn......




No comments: