20100325

++ Separa Kursus ++

Reason balik kampung :-

1)  Anak2 request

2)  Nak kursus jangka pendek ngan my SIL

Kursus apa?

Didnt i tell u that my SIL ada wat bisnes cendawan tiram?

Sebenornya, dr ari tuh my hubby ada highlight, hint-hint kot akk nak join kakak dia tanam cendawan...

Tapi wife dia nih buat dono jer...

So, skang nih dah terbukak ati, terus jer on....

Memula, kenalah kenal sket2 dulu.

Thu morning my SIL sampai sefamili. 

Kursus start dgn bgm cara nak memetik cendawan.

Membersihkan bongkah, membersihkan cendawan, membersihkan rumah dan penjagaannya.

Then, kita tolong buat bongkah....  Memula buat ok jer....  Tapiiii... bila malam menjelma...  adoooiii...  sakitnya tangannnnnn.... takpe... tapke.... control....

Fri morning, kita kursus plak bgm nak membuka tutup pemeraman dan membersihkan neck sebelah dalam bongkah....

Abis dahhh....

Nak balik ptg Fri tuh, sempat membawak errr.... membeli bongkah cendawan utk langkah permulaan.

Rumah cendawan mmg tak buat lagi, tapi selagi takde depan mata mesti tak dimulakan.  Kiranya amik bongkah tu nak tunjuk kat my hubby yg akk ni serius nak buat projek tuh....

Next......  membuat rumah cendawan.....



No comments: