20100721

++ Admitted ++

Last Mon (12/7 to be exact), balik keja ptg tuh, kakak mengadu sakit perut...

Actually a week before, dia ada mengadu gak sakit perut kat sama tempat. Bawak dia gi klinik, dr. said maybe appendiks. Dia bagi surat suh gi spital. Ingatkan nak balik dulu mintak pendapat hubby, sambil2 tu mengemas ler kain baju kot2 admitted ker...

Pas balik umah, dah main segala bagai, bila tanya balik kat dia, dia bilang dah hilang dah sakit tuh... Hangin sekejapan maknya...

So, legalah sket.... Relax....

Bila last Mon dia mengadu sakit perut lagik, ibu sudah saspen.... Kol abah suh balik cepat sket... Sib baik abah tak keja malam...

Sesampai jer abah kat umah, terus salin baju, off we go ke P.Klang....

Gi kat ED, register pastuh dr. check sket. Pastuh amik darah.

Masa amik darah tu, ibu kena kuar.... Dah siap bila kakak kuar, mata basah2 nangis kena cucuk.... Dah sesiap letak jarum kat tangan kot2 nak kena operation..... Adusss.... Dup dap dup dap...

Nunggu specialist nya dtg nak buat scan, punyelah lama.... mesti dia ngah gi dinner sat...

Gi scan, dr. tu punyelah lemah lembut, sopan santun, baik.... Scan result -ve.

Sementara nak tunggu blood result pastuh specialist nak check-up sumer bagai, meh meh admit sat kat ward....

Huh, sat katanya.... satu hari satu malam kat ward....

Mlm tu, specialist ada ckp blood test -ve. Tapi kena observation lah plak.....

Boring tul dok kat ward..... Mlm tu katil sebelah kosong, ibunya menumpang tido wat cam umah sendiri.... huahuahua....

Next day, Tue, pkl 5 ptg baru sampai umah. Nunggu discharge letter punyerlah lama giler.... Sabor jer lah.....









No comments: