20100728

++ Kepulangan Yg Dinanti ++

Alhamdulillah.....

Pak aji ngan mak ajah telah selamat menjejakkan kaki ke rumah hari Sabtu yg lepas.

Walaupun flight delay sehingga 2 jam lamanya!

Sib baik lah akk tak berpergian ke airport. Klau tidak mau boring giler kat sana....

Flight touch down at 6.15pm. Itu ini gedebak gedebuk, tepat jam 8 mlm pak aji ngan mak ajah sampai ke rumah.

Kami adik badik yg tinggal kat umah, tengah sibuk wat preparation. Tengah buat airlah, siapkan makan malam, gitu gini...

Sesampai jer kat pintu umah, sumer pun dah menerpa kat mika....

Uiihhh... lega tengok my parents come back in one piece sihat walafiat. Cuma mak ajah jer yg sakit kaki.

Terus buat solat Maghrib. Dek krn dah rindu dan sumer org menunggu, tak sempat nak berhenti solat maghrib. Sib baik sempat lagik....

Pas solat Isya', kami sempat buat doa selamat. Pastuh makan ramai2. Adalah a few auntys and uncles yg datang melawat. Maklumlah, both my parents anak sulung....

Dah abis makan kenyang, sumer org dah balik, jeng... jeng.. jeng.... sesi dpt habuan... tidak ler mengharap, tp dah ada kannnn.... amik jer lah...

Sametime, while mak ajah ngah duduk layan anak cucu, akk mengurut kakinya.... Sian... bengkak sket especially kat lutut.... Dah cenggitu pun, masih sempat buat umrah utk arwah both of my sister and both of my grandfather.... Begitu prihatin nya mika dua org....

Sonok sungguh dpt berkumpul lepas rindu kat parents sampai tak sedar dah pagi.... Memasing balik umah after midnight....







No comments: