20110131

++ De Palma Hotel ++

Kuala Selangor.



Akk anak beranak adalah late check-in.

Kat kampung sendiri pun nak tido hotel ke?

Walla.... sesekali dik nun....

Sajer bawak anak2 tido kat hotel. But actually kat sini konsepnya adalah chalet.


Chalet kami consist of 1 queen bed and 2 single bed.


Amik ko, enam banak dok kat situ.... Ingat pasnih nak amik yg besar sket. Yg ada 2 queen bed ngan 1 king bed.

Pagi bangun gi breakfast. Our terms of pagi adalah pukul 9++. Hahahaha..... Nak suh sumer bangun pagi bukan main payah lagik....

Dpt complimentary breakfast utk 3 org. Pegi tempat makan, tinggal 2 orang jer tengah makan. Makanan pun dah nak abis.

Mungkin sbb tak ramai orang, maka makanan pun tak banyak. Juice pun takdak.

Ada nasi goreng, mee goreng, telur, hotdog, wedges, cereal n a few... tak hingat lah....

Pas makan, ingat nak bwk anak2 gi terjun kolam mandi sat. Jalan punye jalan, terjah punye terjah, laaaaa swimming pool adalah under construction. Renovation kot...... Mmmmm.... tak jadik ler anak-anak mandi. Sure gi ajak pi mandi kolam kat tempat lain plak nih....

After that, sbb kami nak mendaki bukit, maka kami check out jer lah.....

Tapi, akk suka tempat tu, coz dia jauh dari hiruk pikuk bunyi kenderaan. Yg ada cuma monyet2 yg sesekali menjadi tetamu kat chalet. Depan chalet kami ada pokok bakau, besorrrrr..... Ala-ala back to nature gitu....


Yg bestnya De Palma Hotel ni adalah ianya satu-satunya rangkaian hotel yg mempraktikkan segalanya mengikut islamik version (syariah compliance). Kat chalet tuh, dah tak yah mintak sejadah, siap sedia untuk digunakan.

Cam yg kat Shah Alam, sebarang minuman keras adalah dilarang sama sekali.

Kat Ampang plak. Satu-satunya surau hotel yg dibolehkan utk membuat solat Jumaat... Bagus, kan?

So, korang kalau nak gi hotel yg berkonsepkan islamik, datanglah ke De Palma Hotel....




No comments: