20110114

++ Jalan-jalan Hujung Minggu ++

Hari Ahad (9/1) ari tuh, my hubby nyer kazen kawin kat KS.

Since my hubby kena keja pagi tu, so, kami ke sana sbg tetamu saja (bertuah nyer anak sedara...).

Sebelum pegi my hubby ada tanya, 'kita nak gi tengok org kawin jer ke? takde nak gi mana2 pastu?'

Huh, wifenya pantang sungguh ditanya...

'Ada.... ada...'

'Nak gi mana?'

'Kita bwk anak2 gi naik bukit lah. Sian diaorang...'

'Emmm.... ok gak tu'

Huhuhu.... berjaya!!!! Pelagi.... siap bwk kasut sumer bagai...

Tapi, pas tengok pengantin tu, pegi plak ke tesco membeli barang sekolah anak sket. Then, melepak sat kat Old Town.

By the time we arrive kat Bukit Malawati, dah nak petang.

My hubby cakap x yah gi lah. Tapi si kakak muncung sudah.

And for korang nyer information, kereta adalah TIDAK dibenarkan naik ke atas Bukit Malawati pada hari Sabtu, Ahad dan Cuti Umum. MDKS telah menyediakan transport (ala-ala keretapi gitu) utk korang naik ke atas yea....

Uiiihhh.... of course ler kena bayor yea adik-adik... Rm3 utk dewasa dan Rm1 utk kanak-kanak. Oh, akk nyer famili skang nih dah ada 3 adults coz kakak udah ada i/c marrr.... (Udah tua akk ni yea.... uhuk.. uhuk...)

Kami adalah duduk shj di dlm train, takdak turun coz masa adalah mencemburui kami (walla....). But promise to my children, next time kita dtg pagi, pastuh kita turun kat atas bukit, then kita boleh jalan kaki turun ke kaki bukit....

Eh, korang pernah sampai tak kat Bukit Malawati?





No comments: