20091010

++ Kenduri Nenek ++

My nenek nih my mom's mother, dulu masa tengah sakit dia stay kat umah my mother..... maklumlah my mother anak sulung, pastuh kat sebelah umah jer.....



Tapi kata kat sebelah umah pun, org tengah sakit kan, kenalah monitor selalu....


1-2 years jugaklah dia kat umah my mother....


So, bila dia dah sihat sket, katanya nak balik umah sendiri, nak mati kat umah sendiri org tua biasalah kannn, selalu ckp camtu.....


But the problem is, sapa nak teman dia kat umah tuh? Takkan nak biar sengsorang lak, kan?


One of aunty is a single mother, so, dia pun ngan rela hatinya volunteer tuk dok ngan my nenek.....



Actually, dia pun ada umah sendiri. But she sacrifice for the sake of her mother.... really touched.......


My this aunty is a very good women.... She's good in cooking.... Every raya, without fail dia akan masak tuk anak2 sedara dia yg dtg beraya.... coz dia tau anak2 sedara dia buruk lantak... kahkahkah.....


sebahagian lauk pauk kat
kenduri/open house tuh.....


my mother ngah masak...


she always the chef for the family


haaa... ayam goreng nih saya

yg masak. Mmg suka part goreng
ayam nih coz leh curik2 mkn.... huahuahua

And last Sun, the kenduri is requested by my granny coz dia kata (1) dah sihat sket (2) dpt balik umah sendiri (3) dpt puasa penuh this year.... Alhamdulillah.....

Last time masa dia tengah sakit, when my mother ask her to stay with my mother, she always said this..... "Nnt atuk arwah ngko datang, nenek takde kat umah plak...."





No comments: