20100810

++ Pasar Malam ++

Mlm isnin hari tu, gi umah my MIL. Nak amik cendawan.

Nearby ada pasar malam.

Huuiihhh... punyelah ramai umat manusia gi shopping.

Bukan sekadar shopping utk mkn2 saja, tp shopping utk preparation puasa yg ntah esok atau lusa bakal menjenguk...

Tapak pasar malam tu juga adalah tapak bazar ramadhan.

Mmg setiap thn kat situ penuh ngan hamba2 Allah yg berpusu2 membeli juadah berbuka puasa. Klau boleh mmg elakkan lah jalan tu time2 bulan puasa.

Akk masa kerja kat tempat lama dulu, mmg kena rempuh jalan tu. Ikut jalan lain jauh lah pulak.... Bila lalu kat situ, jammed semedang. Tension gak...

Tempat kerja skrg ni, isk... isk.. isk.... sob... sob... sob.... bos adalah tersangat kedekut nak bagi balik awal barang 15 atau 30 minit.... Udahnya pkl 7, paling cepat pun pkl 6.30 baru sampai kat umah. Nak gi bazar sure dah tinggal ujung2. Takpun org dah tutup payung nak balik.... Siannnn akk...

Spt biasa, mintak tolong kakak gi beli juadah yg ringan2.... Sbb on d the way balik, dia akan mll bazar tu...





No comments: