20100823

++ Penyakit Malas ++

Mmg sesungguhnya semenjak dah byk umur ni (cewah!), kedatangan Ramadhan begitu terasa di kalbu....

Ketenangan Ramadhan sememangnya tiada di bulan2 lain....

Alhamdulillah syukur.....

Apatah lagi dgn meningkatnya usia anak2. Dulu kakak sorang, kmdian berdua dgn Sya, tahun ni bertiga pulak dgn Abang....

Jadi, cabaran utk memastikan anak2 berbuka, bersahur dgn teratur amatlah dirasai... Kena pastikan makanan yg dimasak menepati citarasa mrk bertiga. Citarasa makpak nya dah kureng di ambil kira, walaupun citarasa hubby itu adalah harus dipenuhi....

TETAPI...... tak tahulah knp, tahun ni akk rasa mcm malas jer....

Selalunya berkobar2 utk menjahit baju dan langsir bila tiba jer bulan puasa. Tapi tidak pd kali ni....

Main reason adalah krn dah patah hati tengok mesin jahit dan mesin jahit tepi tuh.... Ari tu antar gi maintenance, ingatkan utk dpt kan better result, rupa2nya hampeh.... Hancur luluh hati ini....

So, bagitau kat hubby, kain langsir yg dah dibeli tu mungkin tahun depan ajer lah berganti baru.... Baju kurung ngan baju melayu dah pun ditempah (itupun last minute)....

But main reason why ialah, akk dah tua!!! Oppsss.... dah byk umur......

Oleh krn itu
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\ /
\/
Sendiri mau ingatlah!!!!!!!!!!




No comments: