20100821

++ Penerangan ++

Tau tak knp akk feel so down last Mon?

Masa antar anak kat umah my parents that morning, pak aji tengah dok kat dapur. Mukanya mcm tengah menahan sakit. Mmg since Sat dia demam....

Tanya kat dia knp...

Dia bilang, yesterday (Sun) dia ada gi spital ngan my younger brother, Badli. That Mon morning pun nak kena gi again. Takde lah pulak dia bilang knp.

So, dah t/hari kol my adik, tanya hows thing going on.....

Dia bilang pak aji kena masuk tiub utk buang air kecil....

HAH???????

What happened actually?

My adik bilang, since Mon night tu, pak aji tak boleh buang air kecil..... Kesian nye.....

Ptg masa amik anak, pi lah tengok pak aji sat....

Kesiannye my father.....

Mak ajah citer, masukkan tiub tu pun lepas my adik bertekak ngan doktor kat ED, GH Klang. Maunya budak tu tak bertekak. Dahlah org tua tu tak buang air the whole night, boleh pulak doktor tu bilang dtg lagi a few days utk jumpa specialist.....

Huh, ilang akal..... Doktor tu nak suruh bapak akk meninggal kot..... My adik paksa jugak doktor tu buat something.... Hah, itulah di pasang nye tiub tuh....

Itupun nnt 2nd Sept nak kena dtg lagik appointment ngan specialist.....

Sedih betul tengok pak aji camtu. Dia duduk pun tak senang dah.... Jap bangun, jap duduk.... Duduk pun cam x selesa jer....

Doktor bilang, pak aji takleh buang air kecil coz prostat dia dah bengkak.... And prostat yg bengkak tu menekan pundi kencing. Bila pundi kencing ditekan, maka aliran air kencing tak sempurna.....

Semoga segalanya dipermudahkan utk beliau.....




No comments: