20110411

++ Perkhabaran Itu Lagi ++

Last Fri, masa akk tengah drive nak balik dari opis, dapat satu msg dari ex-colleague a.k.a. old friend - k.shima.

Msg nya secara ringkas memberitahu bhw akk nyer ex-superior nak buat major operation this 22nd April kat PPUKM. 

So, akk pun tanpa buang masa, kol lah my ex-superior nih.  Sib baik ada simpan lagik no henpon dia.  Lagipun curiuos gak apsal nak kena wat major ops.

Citer nyer citer, dia bilang dia dah undergo a minor operation around last two weeks.  Tapi masa tu Dr. bilang dia cuma ada ketumbuhan kat tekak nya.

Lepas minor ops tu, dia dapat another result.  Rupa-rupanya dia ada KANSER TEKAK !!!

Dan akk tanpa segan silu, terus menangis.....

Akk mmg cukup-cukup tersentuh bila orang sebut perkataan KANSER tu....  Time2 tu jugak akk akan teringatkan arwah kakak2 akk yang dah pergi dek krn penyakit itu...

Dah lah dulu dia pernah ops sbb ada ketumbuhan kat rahim...

Ya ALLAH Ya Tuhanku, semoga Puan Fedilia berada dalam keadaan sihat untuk operasi yang besar selama lebih 12 jam itu....  Aminnnn.....






No comments: