20110420

++ Sesi Terjah Doktor Gigi ++

Semalam, kami 5 beranak adalah menerjah klinik gigi.

Main reason because, akk nyer gigi adalah sket terasa berdenyut-denyut.  Sebelum sakit lebih parah, marilah kita bermesraan dengan klinik gigi....

Lepas amik abang ngan kakak, terus jer berpergian ke klinik gigi.  Klinik tu pun on d way balik, sejalan...

Ammar ngan Sya dah sesiap tunggu depan klinik dengan abah.  Akk dah pesan ngan hubby suh hantar diaorang dua badik sbb sure lama kat klinik tu.  Sian pulak bebudak dua orang tu nnt coz my hubby malam kena kerja lagi.  Lagipun sya dari ari tu dok komplen gigi dia dah ada ulat....

Sementara tunggu doktor sampai, pi kfc belikan nugget ngan pop corn utk anak2.  Balik sekolah, mesti lapar....  Sebelum merengek, tak senang ibu nak jumpa doktor gigi, belikan makanan sesiap...  Huh, diaorang makan kat klinik tu buat cam umah sendiri jer....

Memula ibu masuk jumpa doktor.  Ekceli, akk nyer geraham bongsu tu dah lama doktor tampal, since 2003 lagik...  The same doktor lahhhh....  Baik doktor tu... Masa akk pregnant kan ammar, akk ada buat root cannal, tapi sudahnya dah tak tahan sgt, cabut ler.... Takut jugak doktor tu nak cabut gigi ibu mengandung nih... Tapi akk degil, nak jugak.  Tak tahan ko, sakit gigi...

Eh, back to the track.  Akk rasa gigi depan geraham bongsu tu cam dah goyang sket.  Tu yg rasa berdenyut tu.  Doktor check punye check, dia bilang, tampalan tu dah tercabut sket n effect gigi depan nya.  Akk ingatkan nak cabut jer, tapi doktor bilang nak secure dulu tengok camana... Hurrrmmm... boleh lah doktor, asalkan tak sakit....  So, gigi geraham bongsu tu adalah di baikpulih tampalannya.... settle

Next, Sya plak jumpa doktor.  Tapi doktor bilang, gigi dia adalah cantik and no problem!  Musykil ibu.... Yg dia dok sibuk gigi dia ada ulat lah, sakit lah tu kenapa?  Takpe, len kali doktor check lagi.... settle

Next, kakak pulak.  Dia dok komplen gigi taring dia tu ada cam cacat sket.  Maklumlah, anak dara dah form 1, concern ler pasal kecantikan.... Doktor check, katanya itu gigi susu lagi, boleh cabut.  Then ada dua gigi geraham bawah, satu kiri satu kanan dah nak tumbuh gigi kekal tapi gigi susu still ada... uiiihhh.... dah form 1 pun ada lagik gigi susu... Ibu bilang, cabutlah jer lah doc, dah anak dara, nnt gigi tak cantik plak... settle dua batang gigi hilang....

Next, abang....  Mmg doc. komplen kuat2 pasal abang nyer gigi.  Dia mmg agak kureng sket bab2 gosok gigi nih.  Penat ibu membebel....  Ada tiga yang rosak, tapi doc. bilang dia akan cabut satu jer dulu....  Satu tu pun, penat ibu mujuknya jgn nangis.... kecoh.... tapi to the end, settle....

Ammar, larikkkkkkk.......

Punyelah lama kitaorang jumpa doktor gigi tuh... Sampaikan ada satu patient tu, dek krn lama sangat nak tunggu turn dia, siap gigi dia dah patah dahhhh....  Tapi, akk ingat, mak dia mesti cakap dlm hati, 'selamat duit aku....' hehehe.... jahat akk, kan?

Sampai kat umah pun dah dekat pukul 9.  Kakak ngan abang dah lemah longlai coz kesedihan hilang gigi... Iye ke?  Huhuhu... ayat cover line.... sbb menangis....

Apa yg penting, ibu nyer wallet adalah sedikit longgar selepas balik dari klinik gigi..... Hubbyyyyyy..... nak claim, boleh????????





1 comment:

Dda Ly said...

hehe best nye trip pgi dentist..dda leh bawak budak² ni pgi dentist kt uia je, tp timing tak kene laa..huhuh