20110429

++ Kesian Abang Iparku! ++

Last Tue, sebelum gi keja, mak ajah bilang pd akk, my BIL (hubby arwah along) kena strok.

Aduhaiiiii!!!!!!  tegezut sungguh.

Camana lah leh kena nih?

Sudahlah kat umah berdua jer dgn yg kecik, Nurzafirah (7 tahun).  Walaupun kat sebelah umah my parents jer umahnya, imagine kalau kena pepagi buta.... tak ke haru...

Tapi, last Mon dia kena attack kat ofis.  Budak2 ofis dia tolong hantar ke spital. 

So, gi ofis dulu then mintak izin bos utk balik awal.  Maklumlah, pak aji ngan mak ajah pun belum pegi menjenguk lagi menantunya tu....

Akk angkut ler 2 org anak bujang akk ngan anak abang yg mak ajah jaga....  Sib baik lagi sorang takde, ikut parents nya gi check-up.

Rupa-rupanya dia terlupa makan ubat......  Kisahnya.....

But, just now my hubby bagi sms katanya, my BIL dah balik umah.  Tak taulah, dah ok ke belum.  Coz dia tak boleh gerakkan anggota kiri badannya...  Kat spital kena buat fisioterapi ditemani oleh anak sulungnya yg dok KL tu.  Walaupun tak berapa sihat, ayahnya lagi tak sihat dan perlukan dia....

Balik ni nak kena pi tengok condition dia camana.  Hopefully sumer pun ok.

Korang pernah ada family member yg kena strok?  Berapa lama baru boleh recover, ek?  Apa pantang larang utk pulih 100%?

Risau gak nih... Maklumlah anaknya kan kecil lagi.....







2 comments:

Naqhuhines said...

sal, maknanya dia kena kali kedua la ni ya. nanti akak info abang onn, dia ada balik jap ni. mudah2n dapat ziarah nanti. insyaallah.

ArMie said...

a.onn balik sini ke? kalau sempat leh ler dtg tengok.. TQ