20091107

++ Anak Angkat ++

Haa... ada anak angkat ke?

Idak lah...

Ingat lagi tak entry nih...?

Setelah beberapa bulan kucing tuh makan minum kat umah saya, barulah saya tau yg warna kelabu tuh adalah betina...

Camana tau?

Sobab eiii.... dio dah bunting dahhhhhh....

So, last few week dia asyik lah masuk kat dlm umah. Kuar masuk bilik carik placing...

Jap masuk master bedroom, jap masuk bilik semayang, jap masuk bilik bebudak.... pastuh gi kat kain baju, masuk bwh almari, bakang almari...... issshh.... pendek kata rimas lah akk....

This photo was taken last Sat... Manja, kannnn?


Masa tuh dia still x jumpa lagi placing yg bagus.

Haa... pastuh dia try kat bakul baju kotor kami kat tepi washing machine.... Huuiiii..... cam selesa jer, dah tak nak kuar laie....

Sudahnya, last Sun my hubby ajak gi Giant semata-mata nak carik bakul baru.... So that bakul lama tuh leh kasi kat kucing tuh. oh! btw, kucing tuh namanya Comel...

Tup-tup last Mon time lunch my eldest daughter kol.

"Ibu, ibu... Ibu dah dpt cucu..."

Aiikkkk.... bila masa lak anak sedara aku kawin nih?

"Comel dah beranak, bu.... dua ekor. Satu warna itam, satu lagi belang2"

Wahhh..... sukanya akk....


My anak2 dah sibuk bagi nama dahhh....

Yg itam tuh namanya Black. Yg belang tuh namanya Tompok.


Aiikkk.... apsal satu nama omputeh, satu nama melayu?

Ini tidak adil!!!!!

Apa kata Tompok tuh kita panggil Tom? Adalah sket bunyi omputeh...

Ok, settttt!!!!

Tapi bu..... tom tu nama jantan ke betina?

Alaaa... tak kisahlah... kucing jer bukan orang... dia bukan amik pusing pun apa nama dia.....



Saya bilang tak kisah coz my SIL ada kucing. Few years back masa Mawi ngah top, kucing dia beranak, so anak kucing tuh dia namakan lah Mawi...

But, selepas dia matang dan hamsap, tup-tup saya tengok dia bunting.....

Tanya kat my niece. Mawi tuh jantan ke betina? soalan bodoh, kannn?

Betina lah, mak andak......

Astaga..... ngapa le ko bagi nama Mawi? Dia senyum jer....



No comments: