20091130

++ Hari Raya Korban ++


Pd kita yg lom gi haji nih mungkin takde apa2 jer klau raya haji, kann?

It happen to my parents.

Eversince they return from haj 12 years back, they really celebrate raya haji...

Every time all the muslims nak mengerjakan wukuf kat Makkah sana, both of them akan sibuk bercerita ttg pengalaman mrk dulu...

Sonok gak dengar mrk bercerita... yelah, pengajaran utk kita gak nnt kannn...

Pastuh, mika akan menunggu raya haji tuh dgn penuh kesyukuran mendoakan sumer umat islam yg dpt mengerjakan wukuf, melontar dsb....

Nnt mika akan bercerita lak ttg tawaf selamat tinggal, bercukur, korban, ziarah, soping....

My father adalah tukang gunting rambut. So kat sana bila kengkawan dia tau yg dia tukang gunting, maka they all suh ajer my father yg cukurkan..... Pastuh balik sini kawan mika akan bertambah dr sekampung ke seMalaysia plak....

Sayu jer dengar citer mika.... eventhough my father just tukang gunting rambut and my mother just a housewife, sekurang2nya mika dpt gi haji ngan duit hasil titik peluh mika tanpa bantuan org lain....

Kita yg bekerja husband and wife nih pun ntah bila lah akan sampai?????

Insya-Allah satu hari nnt bila segalanya dipermudahkan dan diizinkan... semoga kami akan berdua menunaikan Haji bersama..... Aminnn......


No comments: