20091112

++ Duit Palsu ++

Last Fri gi pasar malam kat depan umah tuh....

Dah sekampung, so, almost all yg berjualan tu kenal lah...

Adalah satu kakak nih jual air..... dia tengah belek2 not rm50.

"Nang opo, kak?"

"Orak, sak iki akeh seng palsu"

"Opo iyo, kak?"

"Iyo...."

Klik jawa berjumpa, kannn...... speaking speaking lah sket.... tu pun ntah betul ntah idak akk ckp tuh...

Iyelah, sian org meniaga kannn...

They all ngah bizi ngan jualan, tetiba ada org bagi duit besar, mana lah sempat nak menelek duit tuh.....

Apatah lagi yg membagi duit tuh berlipat2, sure tak sempat nak nengok koyak ke, apa ke....

Kesian kan???

Jadi, tolong ber perikemanusiaan sket yer......

Kita buat org ari ni, sok lusa kita kena double lakkk....

Tapi, klau kita pun x tau yg itu duit pelesu, tak dapek den nak nolong ehhh.......





No comments: