20091113

++ Bisnes ++

Not my bisnes.... but my SIL....


Dia wat bisnes cendawan tiram.... kat K.S. sebelah umah my MIL yg baru buat tuh.....




Starting fm early this year and its getting better.


Since she started the business, saya mmg dah x beli dah cendawan kat kedai.... coz amik dr dia laaagi fresh marrrr......


Last Sat gi K.S dia tengah menuai hasil, so niat tu nak belilah...


But bila my MIL tau akk nak buat sup the next day, terus jer dia amik, bagi kat menantu dia.... marah tokey....





Demand is quite high. Sampaikan x cukup, pi mintak kat kawan dia sket....


But actually pun coz umah benih yg beli dr org tuh x berapa elok...


So, she decide to make by her own umah benih tuh...



Ini adalah habuk kayu.
Pastuh kena campur lagi sekam padi kot
ngan ada lagi 2-3 mende....

Yg nie lak mixer.
Sumer mende tuh kena
mix lam nie lah.
Pas dah mix kena masuk lam oven
lak. Tak ku sempat ngambik
gambor oven tuh....





No comments: