20091127

++ Mengemas ++

Next year, syllabus sek. agama dah berubah.

Last year tanya kat ofis sekolah, they all kata every 5 years syllabus akan tukar.

When my eldest enter std 1, that is the year they change the syllabus.

So, thats mean this year oredi 5 years.

Due to that, dah bagitau kat anak dara dua org tuh suruh kemas bilik they all.

Sumer buku tulis, buku latihan, buku bacaan yg dah agak2 takleh guna, dah koyak, nak kena bakar.

Nak membakar plak nak kena suruh abah buat satu bekas. Maklumlah, ayat2 dan hadis2 byk dlm buku tu kannnn.... kenalah kita bersopan utk musnahkannya.

Pastuh, dua org anak dara tu pun kena membersihkan bilik adik nya jugak.

Maklumlah, my anak bujang besar tuh nak masuk std 1 next year.

Ya tuhan, segala mainan yg dah pecah barai pun still nak simpan lagik ke?

Haaa... amik ko. Dua plastik besar segala sampah dalam bilik abang....


Tapi, ada lagi sebulan..... Sok lagi dua tiga ari nak sekolah kena suh kakak kemas lagi.... ish..ish..ish...








No comments: